U RiTE Gacko konačno imenovan direktor – Maksim Skoko rješenje

U RiTE Gacko konačno imenovan direktor – Maksim Skoko rješenje

Narodni poslanik Socijalističke partije Srpske Maksim Skoko imenovan je danas za v.d. direktora RiTE Gacko. To je na telefonskoj sjednici odlučio Nadzorni odbor preduzeća, prije toga su po drugi put u nekoliko dana dužnosti razriješili Miodraga Šešliju.

Po imenovanju Skoko je stao pred kameru ATV-a, a već ujutru će u rodno Gacko.

“Potpuno sam svjestan da je ta fotelja vruća i da to u suštini nije fotelja nego ozbiljna vruća stolica iz koje treba preduzeti niz aktivnosti na sređivanju stanja u RiTE Gacku”, rekao je za ATV Maksim Skoko, novi v.d. direktora RITE Gacko .

Makism Skoko godinama je u elektro sektoru, radio je i u gatačkoj zlatnoj koki kao rukovodilac RJ Termoelektrana u Elektroprivredi je bio izvršni direktor za tehnička pitanja.

I u matičnom preduzeću, Elektroprivredi Republike Srpske više puta su govorili o gorućim problemima RiTE Gacko. Svih tih problema svjestan je i novi direktor.

Neće kaže udarati šakom od sto bez velike potrebe, pokušaće razgovorom.

Gomila problema ga brine a posebno oni najveći.

“Problem je što nema dovoljno proizvodne radne snage, s druge strane administracija je na neki način pretrpana da li iz objektivnih ili subjektivnih razloga to je drugo pitanje ali uglavnom ti ljudi rade u RiTE Gacko. Kvalitet uglja je gorući problem, količine uglja su gorući problem”, istakao je Skoko.

Imenovanjem Skoka na ovu funkciju gatački SNSD je izgubio vlast u gigantu nakon punih 17 godina.

Novi direktor politička pitanja danas je ostavio po strani.

“Šta ćete ako se potegne pitanje duplih funkcija? Poslanik ste a od danas direktor?”, pitali smo Skoka. “Od danas sam v.d. direktor na dva mjeseca pa ćemo vidjeti, to pitanje ostavljamo za drugu sferu više političku nego privrednu”, kazao je on.

Skokov predhodnik bio je bilećki odbornik SNSDa Miodrag Šešlija, u fotelji direktora RiTE Gacko je sjedao skoro pet godina.

Nadzorni odbor ga je smjenjivao i prošle sedmice pa ponovo vratio za manje od 24 sata.

Danas iz odbora poručuju da je odluka konačna, barem u naredna dva mjeseca.

autor.atv, foto i video: atv

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.