U SDS-u GUŽVA NA IZLAZNIM VRATIMA

U SDS-u GUŽVA NA IZLAZNIM VRATIMA

U Gradskom odboru SDS-a Banjaluka nastavljen je odlazak nekada vodećih ljudi stranke. Prošle sedmice ispisnicu je, kako saznaje magazin Faktor, zatražio funkcioner stranke Radivoje Trbić. Duži niz godina on je zamjenik direktora Agencije za indetifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH i ranije je, kako tvrde banjalučki članovi SDS-a, važio kao kadar Ognjena Tadića.

Trbić je već duže vrijeme nezadovoljan stanjem u Gradskom odboru Banjaluka zbog „guranja  starijih članova partije na margine” kada je riječ o odlučivanju unutar same stranke. Posljednji put u stranačkoj ulozi pojavio se na izborima za predsjednika Gradskog odbora SDS-a Banjaluka na kojem je izabran Milan Radović. Tada je bio jedan od 2.013 delegata koji su prisustvovali Skupštini.

NEĆE DA STATIRAJU U KUKURUZU!

Radivoje Trbić je samo jedan u nizu od stare grade koja je napustila stranku nakon prelaska Milana Radovića iz DNS-a.

Podsjećamo, magazin Faktor je već pisao i da mlađi kadrovi, poput Aleksandra Petkovića, nisu zadovoljni stanjem u stranci.

Petković je i javno pred više ljudi, rekao kako neće da bude „potrčko” Milana Radovića.

Davor Šešić je odavno na izlaznim vratima i, kako se priča, sve je bliže Socijalističkoj partiji.

Otvoreno i javno se sukobio sa Milanom Radovićem.

KO SVE IMA LIČNU KORIST?

„Samostalno isticanje kandidatura mimo dogovora unutar opozicije nas udaljava od pobjede i time direktno daju prednost kandidatima vladajućih stranaka. Ovakva razjedinjenost i pogoduje samo strankama na vlasti, ali trebalo bi znati da je režim očigledno i radio na tome da razjedini opoziciju”. Ovim i svima dobro poznatim stavovima, Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora SDS i aktuelni načelnik opštine Teslić „otkrio je toplu vodu”, što bi rekao naš narod.

Miličević je izgleda zaboravio da je upravo on, prema saznanjima magazina Faktor, imao veoma zanimljive razgovore u Banjaluci i Tesliću, a u vezi sa ličnom kandidaturom mimo SDS-a pa čak i napuštanja stranke, radeći tako za svoje lične, a ne opšte interese opozicije.

Nije mu smetalo da javno kaže:

„Izgleda da mnogi i u opoziciji misle više na lične političke interese, a manje razmišljaju o interesima same opozicije. Ono što zabrinjava je da se opozicija više bavi međusobnim verbalnim sukobima, nego pripremama za predstojeće izbore na kojima treba da pobijedi ovaj režim“, naveo je Miličević.

VUKANOVIĆA NE MOGU OČIMA DA VIDE

Koliko je sve u fazi raspada u SDS-u otkrio je i Nebojša Vukanović.

Naime, Milan Miličević bio je gotovo odustao od kandidature za jednu od dvije najvažnije funkcije u Republici Srpskoj i to zbog zdravstvenih problema.

U igru se očigledno vratio, jer je Vukanović otkrio kako SDS radi ankete po Republici Srpskoj s pitanjem da li bi podržali Mirka Šarovića i Milana Miličevića kao kandidate opozicije.

To otkriće otvorilo je mnoga pitanja. Da li je SDS otpisao Jelenu Trivić i  da li će ići sa svojim kandidatima.

U toj priči, po svemu sudeći, nema Nebojše Vukanovića koji se i dalje nada podršci SDS-a da u paru sa Jelenom Trivić bude kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH.

SDS i Mirko Šarović očigledno još taktiziraju. Nebojšu Vukanovića sigurno neće podržati.

Pitanje je i da li će pristati da Jelena Trivić bude kandidat za predsjednika Srpske.

Na kraju, pitanje je i ko će biti kandidat za koju funkciju kada se radi o SDS-u.

Što vrijeme više prolazi i približavaju se izbori, Mirko Šarović ima sve više dilema i problema.

Izgleda da se malo preračunao…

autor:faktormagzin.ba, tekst je izašao u FM 41 štampanom izdanju od 31.marta 2022. godine

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.