Ubistvo „škaljarca“ na Pagu: Kragujevčanin priznao djelo

Ubistvo „škaljarca“ na Pagu: Kragujevčanin priznao djelo

Istraga protiv srpskog državljanina Duška Tanaskovića (28) iz Kragujevca, koja se u Hrvatskoj vodi nakon pucnjave u kojoj je ubijen Crnogorac Goran Vlaović, završena je i očekuje se da uskoro bude podignuta i optužnica protiv Tanaskovića.

Da je istraga dovršena potvrdio je i Tanaskovićev advokat iz Splita Vinko Gulišija, koji još samo čeka nalaz psihijatrijskog vještačenja svog branjenika kojeg su vještačili stručnjaci iz Psihijatrijske bolnice Vrapče. Iako sadržaj nalaza nije zvanično dostupan, iz njega navodno proizlazi da je u vrijeme počinjenja ubistva Tanasković bio uračunljiv i stručnjaci su zaključili da je u vrijeme zločina bio svjestan svojih postupaka, piše Blic.

Ono što je najintrigantnije – Tanasković nije otkrio motiv zbog kog je ubio Vlaovića.

Hladnokrvna egzekucija u kuloarima se dovodila u vezu sa sukobima između dva najpoznatija narkoklana na Balkanu – kavačkog i škaljarskog, u kojima je dosad u regionu i inostranstvu ubijeno više desetina ljudi.

Tokom istrage Tanasković je priznao da je pucao u Vlaovića, nije sporio ni da je oružje koje je nađeno nakon ubistva pripadalo njemu, ali pitanje je šta ga je nagnalo da čeka u zasjedi Vlaovića koji se u društvu jedne osobe kretao oko klubova kad mu je Tanasković prišao s leđa i ispalio u glavu smrtonosni hitac, nakon čega je pobjegao.

Vrlo brzo uhvatila ga je policija, a prije toga uspio je odbaciti pištolj i uništiti mobilni telefon.

Ubistvu je svjedočilo dvadesetak osoba koje su to jutro napuštale noćni klub na plaži Katarelac na Zrću, a nakon pucnja, neki su se razbježali, a drugi su, nakon što se napadač udaljio, pružili pomoć muškarcu koji je ležao na tlu.

Iako je ubrzo stigla i Hitna pomoć, Vlaović je umro na putu do zadarske Opšte bolnice.

Nakon hapšenja Tanasković je bio u lošem psihičkom stanju i ubrzo je određeno psihijatrijsko vještačenje.

Među svjedocima koji su ispitani bila je i bivša Miss Srbije Dragana Banić koja je bila prije ubistva u Hrvatskoj, a Vlaović se iz Crne Gore dovezao gliserom koji je bio na vezu u sukošanskoj marini.

O samom ubistvu Dragana Banić istražiteljima nije dala korisne informacije jer nije bila neposredni očevidac.

Jedan od „krunskih dokaza“ protiv Tanaskovića je snimak nadzornih kamera na kom se jasno vidi trenutak kad je likvidirao Vlaovića, ali i kad ga je počeo pratiti.

Za Vlaovića se pisalo da je bio pripadnik škaljarskog klana i da je njegovo ubistvo naručeno i plaćeno 50.000 evra, ali sve je ostalo na nivou spekulacija, jer motiv ubistva nije rasvijetljen.

U Hrvatsku je ubica ušao s lažnim dokumentima, pa je to bio poseban krak istrage, a zasad nije poznato ko je i na koji način Tanaskoviću pribavio hrvatske dokumente.

Njegova porodica ponudila je za puštanje na slobodu 100.000 evra, ali to sud nije prihvatio pa je i dalje u istražnom zatvoru, gdje će dočekati i suđenje.

autor:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.