Uhapšen Banjalučanin nakon serije krađa

Uhapšen Banjalučanin nakon serije krađa

Banjalučka policija uhapsila je G.M. iz Banjaluke zbog sumnje da je počinilo osam krivičnih djela „Teška krađa“.

„Navedeno lice se sumnjiči da je krivična djela počinilo u vremenskom periodu od 27.12.2022. do 14.01.2023. godine na području Grada Banjaluka, na način da je iskoristio odsustvo vlasnika iz stanova i kuća, te upotrebom fizičke snage i podesnog alata nasilno otvarao vrata i prozore balkona, ulazio u unutrašnjost i otuđivao različite predmete i novac, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom  iznosu od oko 38 000 KM“, stoji u saopštenju policije.

Na osnovu naredbe dežurnog sudije Osnovnog suda u Banjaluci a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca OJT Banjaluka izvršen je pretres kuće i drugih prostorija koje koristi lice G.M. kojom prilikom je pronađena i uz potvrdu oduzeta veća količina zlatnog i srebrnog nakita, satova, parfema i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela.

O svemu je obavješten dežurni tužilac OJT Banjaluka koj se izjasnio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta OJT Banjaluka protiv lica G.M. dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri.

autor:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.