Ustaški pozdravi i parole su u modi: Dalić u Livnu dočekan uz „Za dom spremni“

Ustaški pozdravi i parole su u modi: Dalić u Livnu dočekan uz „Za dom spremni“

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić dočekan je u četvrtak veče u svom rodnom Livnu, nakon što je Vatrene vodio do 3. mjesta na Svjetskom prvenstvu.

 

A prema navodima hrvatskih medija, tačnije portala „Index“, ni ovo okupljanje nije moglo da prođe bez ustaškog pozdrava „Za dom spremni“ zbog kojih su hrvatski reprezentativci Dejan Lovren i Marcelo Brozović na udaru posljednjih nekoliko dana.

„Nakon što je Dalić završio svoj govor, a pjevač Jole nastavio muzički program, grupa mladića na balkonu, u neposrednoj blizini bine, povela je skandiranje zloglasnog ustaškog pozdrava ‘Za dom spremni’. Mladići na balkonu su vikali ‘Za dom’, na šta je veliki dio navijača na trgu odgovarao sa ‘Spremni'“, piše „Index“ na svom sajtu.

Zanimljivo, voditelj je Dalića predstavio kao „najvećeg hrvatskog sina u istoriji“, a sam selektor Kockastih je poručio:

„Hvala svima koji su navijali u BiH. Za mene je ovo posebno što ste organizovali. Ovo je moje Livno. Ovdje sam rođen. Mladi ljudi mogu da prepoznaju uzor u reprezentativcima. Za reprezentaciju igraju s puno ljubavi, vjere i poniznosti. Vjerujte, volite svoju zemlju i sve se može uraditi“.

Inače, Dalić je u međuvremenu postao i počasni član „Udruženja vetarana IV Gardijske brigade iz Splita“.

Nije ni čudo s obzirom na to da je u Kataru uspjehe posvećivao samo „braniteljima.“

(Index, foto: AP)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.