VELIKA akcija SRPSKE policije: Privedeno 600 osoba, zaplijenjeno oružje i UČK kapa!

VELIKA akcija SRPSKE policije: Privedeno 600 osoba, zaplijenjeno oružje i UČK kapa!

U toku je velika akcija policije na području Subotice i Horgoša, saopštio je MUP Srbije. Privedeno je više od 600 ilegalnih migranata, a ista akcija odvija se i u Beogradu.

 

Kod migranata u okolini Subotice, pored oružja pronađena je i kapa sa oznakama „UČK“, odnosno takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, izvjestile su „Novosti“.

Na područje grada Subotice stigao je i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić koji je poručio da će građani Srbije biti zaštićeni.

„Nulta tolerancija prema svima koji su zloupotrebili naše gostoprimstvo. Životi i imovina građana Srbije će biti zaštićeni“, poručio je Gašić, koji se uputio na teren kako bi pružio podršku pripadnicima MUP-a koji se svakodnevno suočavaju sa iregularnim migrantima i kriminalnim grupama krijumčara ljudi, kako bi ih uvjerio da je policija uvijek tu da ih zaštiti.

Nakon prijave da se na području Horgoša ulicama kreću migranti i pucaju jedni na druge, policija je, zajedno sa Žandarmerijom, noćas započela sa detaljnom pretragom terena, koju je nastavila i danas, i na licu mjesta zatekli su šest migranata.

Među njima jedan migrant, starosti oko 20 godina, imao je dvije prostrelne rane u grudima.

Tokom noći i u ranim jutarnjim časovima, policija i Žandarmerija priveli su u Policijsku upravu Kikinda više osoba za koje se sumnja da imaju veze sa noćašnjom pucnjavom, ali i ilegalnim krijumčarenjem migranata, a ova akcija će se nastaviti u narednom periodu, saopštio je MUP.

Kako je saopšteno, pretragu terena su noćas započeli pripadnici MUP-a, udarnih operativnih grupa iz Kikinde i Subotice, kao i ovih policijskih uprava, zajedno sa Žandarmerijom.

Mještani Horgoša: Ne smijemo da izlazimo iz svojih kuća

Stanovnici Horgoša, dan nakon pucnjave među migrantima, kažu da se plaše za svoju i bezbjednost svojih bližnjih.

„Vidjela sam pucnjavu na video snimku. Poslije 18 časova ne smijem da izlazim iz kuće i sve više se plašim za svoju bezbjednost“, rekla je jedna mještanka Horgoša za Tanjug.

Jedan sugrađanin kaže da pucnjavu nije čuo, ali da mu je komšija preneo da su došle i Žandarmerija i policija zbog tog događaja.

Još jedan stanovnik, koji živi uz granicu sa Mađarskom, kaže da sve što se dešava u Horgošu „nije prirodno“.

Prema njegovim riječima, migranti se ponašaju kao da je Srbija njihova zemlja a građani Srbije gosti, i u vezi sa tim „niko ništa ne preduzima“.

„Juče sam bio u prodavnici kada sam čuo pucnjavu i sa ostalima počeo da bježim. Neki su htjeli da idu za migrantima, ali sam ih sprečio rekavši im da oni nose oružje i da su opasni“, ispričao je ovaj mještanin.

Dodao je da građane Srbije policija kažnjava ukoliko kod sebe nemaju ličnu kartu, dok se migranti regularno kreću ovom državom bez papira, pa i sa oružjem, i sa mogućnošću da nekažnjeno pucaju.

(agencije, foto: Tanjug, Novosti; video Novosti)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.