Vučić: Međunarodni predstavnici mi rekli da je Dodik u pravu!

Vučić: Međunarodni predstavnici mi rekli da je Dodik u pravu!

Vučić javno potvrdio ono što se znalo: međunarodna zajednica zna da je Milorad Dodik u pravu – Samo čuva Derjtonski sporazum!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su mu svojevremeno međunarodni predstavnici rekli da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u pravu u vezi sa zahtjevima za poštovanje Dejtonskog sporazuma.

„Lično sam razgovarao, kada su me molili da razgovaram sa Dodikom oko spuštanja tenzija“, ispričao je Vučić za Televiziju „Pink„.On je naveo da je rekao da mu to nije problem, ali da moraju da mu kažu gdje Dodik nije u pravu oko dva zahtjeva koji se tiču poštovanja Dejtonskog sporazuma.

„I tada su mi međunarodni predstavnici rekli – da, u pravu je, ali mora da prođe vreme ….

Prošlo je više od godinu dana, a oni su nastavi da pritiskaju Republiku Srpsku, a nisu prihvatili ono što su meni čak rekli.

Dakle, ja sam svedok toga da je bilo istina to da je bio opravdan zahtev Republike Srpske u tom trenutku. Ali, šta da radite“, rekao je Vučić.

Vučić ja dodao da „sila Boga ne moli“, ali i da se zna da „Bog silu ne voli“.

„Nadam se da ćemo svi zajedno kao narod to moći da prevaziđemo“, istakao je on.

On je rekao da je njegova najveća briga u vezi sa Kosovom i Metohijom, kao i da se nada da će stvari preko Drine ići boljim tokom i da će se umiriti iako je zabrinut za poziciju srpskog naroda u Republici Srpskoj.

Ne vjeruje u hapšenje Dodika

Na pitanje da li može da se desi da Dodik bude uhapšen, Vučić je rekao da ne vjeruje da je to moguće, ali da se plaši da takvih ideja negdje ima.

„Ne mislim da je to normalno i ne mislim da je moguće. Ali, plašim se da postoje razne ideje“, naveo je on.

autor: agencije, foto: pink.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.