Vučić: Idem u Brisel, ali nisam optimista!

Vučić: Idem u Brisel, ali nisam optimista!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da putuje u Brisel, gdje će sutra u osam sati početi razgovori.

 

Kaže da nije optimista i da ne misli da će doći do nekog dogovora, ali da ne želi nekome da omogući da kaže da Srbija nije htjela da učestvuje u razgovorima.

Aleksandar Vučić je za TV Prva rekao da se do kasno sinoć nije znalo kada će biti održani razgovori.

„Razgovori će početi ujutru u osam, to znači da iz Beograda krećemo u četiri, ili 4.30, ili kasno večeras“, rekao je Vučić, prenosi RTS.

Kaže da nema nikakve sumnje da je situacija teža nego u posljednjih 10 godina i da problem nije samo u tablicama.

Vučić je rekao i da nije optimista da će doći do nekog dogovora, već da ne želi neko da kaže da Srbija nije htjela da učestvuje u razgovorima.

„Otići ću ne zato što mislim da bilo šta možemo da napravimo i uradimo, već da im ne dam Lajbnicov dovoljan razlog da okrive Srbiju da nije željela u nečemu da učestvuje. Mi smo rekli da moraju da oforme ZSO u skladu sa prijedlogom srpskog upravljačkog tima, a ne njemačkih nevladinih organizacija, jer se ovo ne pravi za njemačke NVO, već za srpski narod i da ukinu odluku o tablicama jer su zajedno sa zapadnim predstavnicima obmanjivali javnost da na to imaju pravo, ali da tajming nije dobar“, rekao je Vučić.

Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je u petak da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih vlasti Aljbin Kurti pozvani da dođu u Brisel na sastanak na visokom nivou kako bi se pronašlo „evropsko rješenje“ za „najozbiljniju situaciju od 2013. godine“.

(RTS)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.