Vulić uvjerena: SNSD će podržati izbor Savjeta ministara sa Nenadom Nešićem – Kolege malo imaju problem sa autoritetom

Vulić uvjerena: SNSD će podržati izbor Savjeta ministara sa Nenadom Nešićem – Kolege malo imaju problem sa autoritetom

Sanja Vulić, šef kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, rekla je da će poslanici SNSD-a u ovom domu podržati novi saziv Savjeta ministara BiH, a samim tim i Nenada Nešića za ministra bezbjednosti, uprkos protivljenju Gradskog odbora SNSD-a u Istočnom Sarajevu.

Vulićeva je izrazila žaljenje što su članovi SNSD-a Istočno Sarajevo protiv odluke da Nenad Nešić bude ministar bezbjednosti u Savjetu ministara i smatra da su to mnogo prije trebali riješiti unutar svojih redova.

„Ja lično jutrošnju pres-konferenciju doživljavam kao nedostatak autoriteta mojih kolega u Istočnoj Ilidži koji su to trebali prije da riješe. To se u Doboju nikad ne bi moglo desiti jer snagom autoriteta našeg predsjednika odbora nema takvih pobuna i takvih podjela. Ako se odluka donose unutar najužeg dijela rukovodstva SNSD-a, zar sumanjti u ljude koji su više od 30 godina u politici. Ako kolege iz Istočno Sarajeva ‘tvrde neki Pazar’ sigurna sam da će ga sutra utvrditi“, izjavila je Vulićeva.

Ona ne sumnja u lidera DNS-a Nešića jer, kako kaže, da sumnja, pobunila bi se kad je bio Izvršni komitet SNSD-a i rekla bi da ima bilo šta protiv njega.

„Niko od nas nije bezgrešan i niko nije savršen, svi imamo svoje i vrline i mane, i svi imamo i prednosti i nedostatke. Iskreno vjerujem u procjenu rukovodstva SNSD-a, tu procjenu nije napravio sam Milorad Dodik, kako to pojedinci spočitavaju, to je procjena najužeg rukovodstva SNSD-a i vjeruje u procjenu da Nešić treba biti tu. Ako je po bilo kom pitanju Nešić sporan, vjerujem da bi sve ovo provjere to potvrdile i ukazale da on ne treba da bude tu gdje je predložen“, rekla je Vulićeva.

Najavila je sigurnu podršku za novi saziv Savjeta ministara za koji vjeruje da će pokazati jedan novi impuls i ispuniti sve ono o čemu se govorilo prethodnih mjesec, dva dana.

Gradski odbor SNSD-a Istočno Sarajevo ranije je saopštio da se protivi kandidaturi Nenada Nešića za ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH.

GrO SNSD-a Istočno Sarajevo – Prijedlog da Nenad Nešić bude ministar je PROBLEM

autor:agencije/faktormagzin, foto: snsd

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.