BH FANATIKOSIMA SE PRIČINILA SRPSKA ZASTAVA: Incident na meču BiH – Ukrajina zbog trobojke

BH FANATIKOSIMA SE PRIČINILA SRPSKA ZASTAVA: Incident na meču BiH – Ukrajina zbog trobojke

Koliko je ovo besmislena zemlja, najbolje je pokazao sinoćni incident na meču BiH – Ukrajina u Zenici. Glupost huligana, pokušali su federalni mediji da opravdaju, jer incident koji se dogodio nije tako površan kao što ga oni predstavljaju.

Navijači Ukrajine, koji su stigli na meč sa BiH, neposredno pred početak meča okrenuli su naopako rusku zastavu kako bi ponižavali Rusiju, međutim, navijačima BiH su se boje pomiješale i pričinila im se srpska zastava zbog čega je grupa huligana krenula da otme zastavu.

Ukrajinci su od dolaska u Zenicu pjevali pjesme protiv Vladimira Putin i Rusije zbog tenzija između dvije države, na stadionu su razvili rusku zastavu koji su potom okrenuli naopako kako bi ponizili Rusiju. Trobojka sa grbom je tada za huligane iz BiH postala srpska zastava, što su oni doživjeli kao provokaciju i krenuli da se obračunaju sa navijačima iz Ukrajine.

Ovaj incident federalni mediji su opravdavali kao provokaciju Ukrajinaca i jedan sveopšti nesporazum, ali ipak iza toga stoji trobojka koju ti isti huligani vide na teritoriji Repubilke Srpske i koja im očigledno smeta. Šta misle o zastavi tih boja pokazali su na tribinama.

Zastava Rusije

Kakvo je stanje u BiH ilustruje ovaj događaj, kao i niz prethodnih. Nakon što je Srbija savladala Portugal i kvalifikovala se na Mundijal, proslavu u Banjaluci objavio je RTRS. Javni servis je zbog toga bio na meti kritika federalnih medija kao i građana , zbog toga što su pažnju posvetili samo Srbiji, a ne reprezentaciji BiH, koja opet nije napravila ništa i neće putovati u Katar.

Neprijateljski narativ najbolje se osjeti na stadionima, a ovaj incident zbog pričinjene srpske zastave slika je i prilika dobrih namjera sarajevske čaršije.

Treba napomenuti da u Sarajevu ne podnose više ni Rusiju koja nije htjela da prizna Šmita kao visokog predstavnika u UN-u, pa je zbog tog njihovog čina ambasador Rusije dobijao prijetnje i zahtjeve da napusti BiH.

(FAKTOR/ Foto: Klix)

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.