Počeo je retrogradni Merkur – ovi dani u maju su najopasniji

Počeo je retrogradni Merkur – ovi dani u maju su najopasniji

Mnogo planeta biće u nepovoljnim položajima i aspektima, izazivajući sukobe, nesporazume, nepovjerenje, prevare…

Evo koji su najopasniji dani u maju:

10. maj – Počinje retrogradni Merkur

Ovog dana treba da budemo posebno oprezni u ophođenju sa ljudima kojima vjerujemo. Retrogradno kretanje planete trajaće do 3. juna, ali će to donijeti najveću opasnost tek na samom početku.

16. maj – potpuno pomračenje Mjeseca

Prvo pomračenje Mjeseca u 2022. je u znaku Škorpije. Mjesec će skoro potpuno otići u sijenku Zemlje, a prvi na udaru biće odnosi i prijateljstva. Pronalaženje zajedničkog jezika sa voljenima će izgledati kao nerješiv zadatak. Astrolozi savjetuju da budemo oprezni s ljubomorom i zavišću.

18. maj – konjunkcija Marsa i Neptuna

Mars će nas učiniti pohlepnim i beskompromisnim, a Neptun će nas podsticati na prevare. Čuvajte se da vas ljudi kojima vjerujete ne prevare i budite izuzetno oprezni sa novcem.

21. maj – dan konjunkcije Sunca i Merkura

Ovo će biti unutrašnja konjunkcija Sunca Merkura. Ovog dana sve one koji su neodgovorni i neozbiljni čekaju velike nevolje.

23. maj – Merkur ulazi u Bika

Ovaj prelaz će se desiti na vrhuncu retrogradnog kretanja planete. Do 12. juna astrolozi snažno preporučuju da ne rizikujete. Ovog dana bolje je ne započeti nove poslove i ne potpisivati papire. Planeta će izgubiti najveći dio svoje pozitivne energije, pa su moguće promjene planova i pojava manjih nevolja u svim oblastima života.

29. maj – Mars u konjunkciji sa Jupiterom

Mars i Jupiter će se sastati u Ovnu. Ova veza će biti izuzetno opasna za oblasti komunikacije i rada. Mars će nas učiniti pretjerano asertivnim i beskompromisnim, a Jupiter će mnoge od nas natjerati da pokušaju da iskoriste druge. Sukobi su skoro izvjesni, stoga budite veoma oprezni s riječima i djelima.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.