Izvlačili su mu JEZIK da se ne uguši“: Očevidac opisao dramu košarkaša Budućnosti

Izvlačili su mu JEZIK da se ne uguši“: Očevidac opisao dramu košarkaša Budućnosti

Francuski košarkaš Alfa Kaba napustio je Klinički centar Crne Gore u srijedu uveče, nakon obavljenih detaljnih ispitivanja.

 

Igrač Budućnosti zabrinuo je javnost i region nakon što se onesvijestio u jednoj podgoričkoj banci.

Očevici tvrde da je Kaba u jednom trenutku pao na pod i udario glavom o ulazna vrata poslovnice. Službenici banke su pozvali Hitnu pomoć, koja je došla desetak minuta kasnije.

– Čuli smo jak, tup udarac. Obezbjeđenje je dotrčalo do košarkaša, koji je ležao na podu. Svi su bili u šoku. Pokušali su da ga osvijeste i izvlačili su mu jezik da se ne uguši. Jedna od službenica je odmah donijela bokal sa vodom kojom su ga posuli, a on se nakon nekoliko sekundi osvijestio. U tim trenucima pozvali su i Hitnu pomoć. Sve vrijeme sa košarkašem, koji je sjedio na podu, pričao je čovjek, koji je došao da mu pomogne oko papirologije u banci – rekao je očevidac drame za “Press”.

Sportista je zatim prevezen u Klinički centar Crne Gore gdje mu je ukazana pomoć i gdje su obavljena dalja ispitivanja na Francuzu. Kako je saopštio podgorički klub, Kabini nalazi bili su potpuno u redu i on je otpušten iz bolnice.

Kaba je nedavno je imao upalu pluća, a drugog dana oktobra pao je u nesvijest tokom treninga pred meč sa Splitom na otvaranju nove sezone.

Francuz je propustio taj i naredni meč sa Crvenom zvezdom, a debitovao je protiv Hamburga prije dvije nedjelje.

Od duela sa njemačkim timom odigrao je još četiri utakmice u vrlo kratkom periodu, u utorak je protiv Promiteasa na terenu bio 26 i po minuta, a bio je najbolji pojedinac sa 14 poena i 13 skokova.

(Agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.