KOLAČ SA KOKOSOM I KREMOM OD VANILIJE

KOLAČ SA KOKOSOM I KREMOM OD VANILIJE

Kolač sa kokosom i kremom od vanilije

Sočan, kremast i preukusan.

Ako volite kolače s kokosom, ovaj recept morate isprobati.

Pripremit ćete savršeno sočan, kremast i preukusan kolač

Sastojci:

Biskvit:

  •  6 bjelanjaka
  •  230 g šećera
  •  50 g kokosovog brašna
  •  100 g brašna
  •  pola praška za pecivo
  •  2 dcl mlijeka
Krema:
  •  6 žumanjaka
  •  1 litra mlijeka
  •  3 pudinga od vanilije
  •  4 žlice brašna
  •  15 žlica šećera
  •  150 g margarina
  •  2 dcl slatkog vrhnja
Dodatno:
  • kokos za posipanje
Priprema:

Bjelanjke mutiti u čvrst snijeg, postepeno dodavati šećer i još kratko mutiti mikserom.

Dodati kokos i brašno pomiješano s praškom za pecivo i promiješati pjenjačom.

Smjesu za biskvit izliti u namašćen pleh dimenzija 35×20 cm (ili sličnih dimenzija) i peći na 180 C.

Pečen biskvit izbosti viljuškom i preliti s 2 dcl vrelog mlijeka.

Žumanjke miksati sa šećerom, dodati puding, brašno, šećer i 2 dcl mlijeka . Smjesu sjediniti

Ostatak mlijeka (8 dcl) prokuhati pa dodati smjesu od žumanjaka i kuhati da se krema dobro zgusne.

U hladnu kremu dodati izrađen margarin.

Posebno izmiksati 2 dcl slatkog vrhnja i dodati u kremu. Sve lagano sjediniti s pjenjačom.

Kolač posuti kokosom.

Kokos je plod budućnosti

Kokos je plod budućnosti: Evo šta sve liječi ova magična biljka!

Pored toga što je dodatak jelima i kolačima, kokos je nezamjenjiv u terapiji i prevenciji mnogih oboljenja

Kokos je plod budućnosti: Evo šta sve leči ova magična biljka!

Kokosovo jezgro, kokosova voda, brašno, ulje proizvodi su koje koristimo u ishrani, u kozmetičke svrhe, ali i kao lijek.

Blagotvorna i lekovita svojstva kokosa poznata su još od II svjetskog rata, a verovatno i ranije, ali se tek u novije vreme saznalo za sve lekovite karakteristike koje kokos poseduje, a koje su od ogromnog značaja za zdravlje ljudi.

Plod kokosa ili kokosov orah u svežem obliku jedan je od najvećih izvora vitamina i minerala.

Istina, na našem podneblju ne nalazi se tako često u sirovom obliku, ali su zato derivati kokosa itekako prisutni na našem tržištu.

Kokos je namirnica veoma bogata proteinima, a pored toga poseduje i visok sadržaj kalijuma, fosfora, mangana, vitamina C, gvožđacinka i selena koji je važan za pravilan rad tiroidne žlezde.

Takođe, kokos obiluje biljnim vlaknima, koja doprinose gastrointestinalnom zdravlju i probavi.

autor: http://mojakuhinja.net/faktormagazin.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.