KUDA IDE OVAJ SVIJET Emily Ratajkowski: Sin mi obožava kamione, ali odmah sam mu kupila i lutku da se igra

KUDA IDE OVAJ SVIJET Emily Ratajkowski: Sin mi obožava kamione, ali odmah sam mu kupila i lutku da se igra

Uspješna manekenka Emily Ratajkowski nedavno je otkrila da je svom jednogodišnjem sinu kupila lutku kako bi izbjegla rodne stereotipe.

 

U svom podcastu „High Low with EmRata“ britanska manekenka i glumica razgovarala je o igračkama s američkom glumicom Julijom Fox, takođe samohranom majkom dječaka te otkrila kako se njezin sin obožava igrati kamionima.

Kako bi smanjila njegovu zaluđenost ovim igračkama, priznala je da mu je odlučila kupiti lutku.

Razgovarale su o tome kako je podjela na ono što je namijenjeno djevojčicama ili dječacima, od igračaka sve do boje odjeće ili zidova u dječjoj sobi, ključna karika u lancu koji u najranijoj dobi u dječju psihu usađuje rodne stereotipe, kojima se, kako kažu, oštro protive.

Podsjećamo, tokom trudnoće Emily je rekla kako ona i njen tadašnji muž pol djeteta neće znati dok dijete ne navrši 18 godina i samo ih o njemu obavijesti.

„Kad moj muž i ja kažemo za trudnoću, nakon čestitki svi pitaju znamo li što želimo. Volimo odgovarati da pol nećemo znati dok naše dijete ne napuni 18 godina i da će nas tada obavijestiti. Svi se tome smiju“, rekla je tada manekenka.

Emily i njezin suprug Sebastian Bear-McClard su se razveli sredinom jula, a navodno je razlog njegova nevjera.

(Klix, foto: Instagram)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.