Nagrade BAFTA za „Nomadland“, nije bilo publike

Nagrade BAFTA za „Nomadland“, nije bilo publike

Filmsko ostvarenje „Nomadland”, koji je pobralo simpatije na brojnim festivalima, sinoć je proglašeno za najbolji film u Londonu, na svečanosti dodjele nagrada Britanske akademije za filmsku i TV umjetnost (BAFTA).

Entoni Hopkins ostvario je najbolju ulogu, za rolu u filmu „Otac, u kojem je maestralno dočarao čovjeka oboljelog od demencije.

Nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu pripala je Frensis Mekdormand za glumu u ostvarenju „Nomadland”.

Priznanje za najbolju režiju pripalo je Kloi Žao za film „Nomadland”, koji govori o zajednici ljudi koji žive u kombijima, putujući ogromnim prostranstvom američkog zapada.

Za najbolju mladu zvijezdu proglašena je glumica Baki Bekrej, koja je zapaženu ulogu ostvarila u filmu „Rocks”, koji je uz ”Nomadland” bio ovogodišnji favorit.

Zbog pandemije korona virusa ceremonija je ove godine bila u skromnijem izdanju i bez publike, dok su nominovani učestvovali uglavnom onlajn, uz publiku koja se takođe pridružila putem lajv strima.

Nijednu nagradu nije osvojila Jasmila Žbanić, čiji film „Quo Vadis, Aida?“ je bio u utrci za dvije zlatne maske u kategorijama – Najbolji reditelj/ica i Najbolji strani film.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.