Oglasila se kraljica: Bio je moja snaga, dugujemo mu mnogo

Oglasila se kraljica: Bio je moja snaga, dugujemo mu mnogo

Povodom smrti princa Filipa (99) danas se oglasila njegova supruga kraljica Elizabeta II,  sa kojom je bio u braku čak 74 godine.

Jednostavno, bio je moja snaga i to je ostao tokom svih ovih godina. Ja i cijela porodica, ova zemlja, ali i mnogi drugi dugujemo mu puno više nego što bi on tražio. Dugujemo mu više nego što ćemo ikada znati“, navodi se u citatu koji je nastao povodom njihove zlatne godišnjice braka iz 1997. godine.

Pored poruke, na zvaničnom profilu Kraljevske porodice na Instagramu, postavljena je i fotografija kraljice Elizabete II i princa Filipa.

Ljubavna priča Filipa i Elizabete započela je na Kraljevskom pomorskom koledžu 1939. godine, kada je 18-godišnji princ upoznao svoju 13-godišnju daleku rodicu princezu Elizabetu. Nakon upoznavanja par je započeo dopisivanje koje je kasnije preraslo u ozbiljnu vezu.

Kako je veza rasla, njih dvoje su počeli provoditi više vremena zajedno, zbog čega je Filip prihvatio posao u oficirskoj školi u Engleskoj, kako bi je mogao češće posjećivati.

Princ se zbog Elizabete odrekao svojih grčkih i danskih plemićkih titula, kao i svakog polaganja prava na strana prijestolja, postao je britanski državljanin usvojivši prezime porodice svoje majke Mountbatten.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.