Potvrdilo i istraživanje! Muškarci koji imaju ovakve žene su 10 puta srećniji od ostalih!

Potvrdilo i istraživanje! Muškarci koji imaju ovakve žene su 10 puta srećniji od ostalih!

Iako je nekima izgled pri odabiru partnera prioritet, istraživanje je ipak pokazalo da je to zapravo najmanje bitna stavka.
Istraživanje je pokazalo kako su su muškarci koji imaju punašnije odabranice, sretniji od muškaraca koji su u vezama s mršavim ženama. I to čak 10 puta, piše magazin Novosti.

Muškarci koji imaju punačke žene češće se smiju od muškaraca s mršavim suprugama, i znatno su sretniji. Mršave žene češće su rezervisanije, fokusiranije na izgled i manje ekspresivne što utiče i na njihov odnos s muškarcem s kojim su u vezi, navodi se u zaključcima.

Dodaju i kako punačke žene lakše rješavaju probleme i konflikte u vezama.

Čak je i istraživanje naučnika sa Fakulteta za psihologiju u NJukaslu pokazalo da se čak i momci više okreću za punačkim damama nego mršavim.

To pogotovo važi za one koji su pod stresom, zaključili su istraživači. Da bi ocijenili koji tip žena u određenim situacijama muškarce privlači, oni su ispitanike podijelili u dvije grupe. Jedna se ponašala kao da je na važnom razgovoru pred velikim auditorijumom i morala je brzo da podijeli broj 1.022 sa 13.

Potom su svi ispitanici birali fotografije djevojaka koje im se sviđaju. Ispostavilo se da su svi muškarci koji su bili u stresu birali fotografije punačkih žena.

– Ovakva odluka se povezuje sa evolucijom koja ih je tako programirala – rekao je profesor dr Martin Tovi, član istraživačkog tima.

– Standardi ljepote i privlačnosti se mijenjaju u zavisnosti od konkretne situacije. U kriznim trenucima jači pol se više oslanja na punije dame, radi lakšeg opstanka i produženja vrste.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.