Princ Hari bez Megan stigao u London

Princ Hari bez Megan stigao u London

Princ Hari doputovao je tokom noći između nedjelje i ponedeljka iz Los Anđelesa u London kako bi prisustvovao sahrani svoga djede, vojvode od Edinburgaj princa Filipa, 17. aprila.

Vojvodu od Saseksa ekskluzivno su snimili novinari tabloida „San”dok se iskrcavao sa svog leta iz Los Anđelesa u 1.15 po londonskom vremenu.

Na aerodromskoj pisti dočekali su ga članovi kraljevskog obezbeđenja i policija.

Aerodrom je napustio „rendž roverom“ pod pratnjom.

Mediji pretpostavljaju da će princ Hari vrijeme do sahrane provesti u Notingem kotidžu Kensingtonske palate, gdje je na početku braka živeo sa Megan Markl.

Njegova trudna supruga ostala je u Los Anđelesu „po savjetu ljekara“.

Princ Hari bi po zakonu trebalo da u karantinu provede deset dana, ali će mu biti dozvoljeno da prisustvuje sahrani ukoliko poslije pet dana njegov test na kovid 19 bude negativan.

Vojvoda od Saseksa stigao je na sahranu poslije razgovora sa ocem princom Čarlsom, koji se rekao da „se raduje“ da vidi sina.

Takođe mediji spekulišu da će porodica Vindzor iskoristiti vrijeme do sahrane kako bi zaliječila rane, koje je prouzrokovao nedavni izrazito kontroverzni intervju princa Harija i Megan Markl sa Oprom Vinfri.

Intervju je mladog princa sa mjesta trećeg po popularnosti člana kraljevske porodice spustio do mjesta trećeg po nepopularnosti.

Međutim, prema protokolu, tokom dvije nedjelje žalosti u kraljevskoj porodici jedina tema razgovora mogu biti njihove uspomene na princa Filipa.

Princ Filip, kršten u crkvi svetog Đorđa na Krfu, biće sahranjen u kraljevskoj grobnici kapele Svetog Đorđa u zamku Vindzor, a ne u bašti Frogmor kako je želeo.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.