Glumac Miodrag Krstović otvorio festival „Prvi kadar“ u Zvorniku

Glumac Miodrag Krstović otvorio festival „Prvi kadar“ u Zvorniku

U Zvorniku je večeras počeo 15. Međunarodni Filmski festival „Prvi kadar“, na kojem će se za Gran-pri nagradu „Stećak Kneza Pavla Radenovića“ takmičiti 40 ostvarenja u šest takmičarskih selekcija festivala.

 

Specijalni gost večeri bio je poznati srpski glumac Miodrag Miki Krstović, laureat ovog festivala. On je otvorio 15. Međunarodni filmski festival „Prvi kadar“ čiji je ovogodišnji moto „15. godina – vaš festival“.

Poklonivši se publici Krstović je umjesto klapom, udario svojim dlanovima i proglasio „Prvi kadar“ petnaesti put otvorenim.

Krstović je rekao da mu je, kada je pročitao obrazloženje dodijeljene nagrade, bilo jako prijatno i lijepo i da se osjećao ponosno.

„Prošlo je više od 46 godina kako sam snimio prvi film, e to je onda nagrada za te godine što znači da je to potvrda da sam ostavio neki filmski trag i priznajem da se jako radujem toj nagradi, na čemu sam zahvalan“, rekao je Krstović.

Krstović pohvalio gradsku vlast, pojasnivši da ne bi bilo ni festivala, ni bioskopa, ni Doma omladine da ona nije odvojila sredstva, tako da jedno bez drugog ne može.

Krstović je istakao da je za kulturu važno da postoje ovakvi festivali.

„Zahvaljujući bioskopu i festivalu stvara se publika i održava kultura“, rekao je Krstović i pohvalio gradsku vlast, koja izdvaja dio sredstava za razvoj kulture.

 

Faktor magazin

Share

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *