Miroslav Ilić želi da zabrani izvođenje svojih hitova u Zvezdama Granda

Miroslav Ilić želi da zabrani izvođenje svojih hitova u Zvezdama Granda

Pjevač Miroslav Ilić pojavljivanje u medijima sveo je na minimum tokom posljednje dvije decenije.

Sa predstavnicima sedme sile komunicira samo kada promoviše svoje solističke koncerte, koji su se tradicionalno održavali u Centru „Sava“. Umjesto intervjua i televizijskih gostovanja, o njemu su sve ovo vrijeme govorile njegove pjesme i hitovi koje su često pevali i takmičari muzičkih šou-programa, a najviše učesnici „Zvezda Granda“.

Prema pisanju lista „Alo“, Miroslav je riješio da zabrani izvođenje svojih hitova u emisijama „Grand produkcije“, a izvor blizak pjevaču objašnjava i zašto.

– Iako bi mnogi pomislili da se Ilić na korak da zabrani izvođenje svojih pesama u „Zvezdama Granda“ odlučio zbog privatnog odnosa sa Lepom Brenom, koja je čitavu deceniju uključena u skandal oko njegovog očinstva, pa je čak i svjedočila protiv kolege koji joj je mnogo pomogao na početku karijere, ova stvar je mnogo ozbiljnija i vezana je isključivo za poslovni odnos Miroslava i „Grand produkcije“ – počinje izvor i dodaje:

– Ovo takmičenje se emituje već 15 sezona, a „Grand produkcija“ postoji 24 godine i za sve to vrijeme Miroslav Ilić nikada nije bio pozvan ni u jednu jedinu emisiju, bez obzira na kojoj se televiziji emitovala. Gotovo da je jedini pjevač srpske estrade koji nikada nije kročio u prostorije ni u studio „Granda“ na Košutnjaku.

Sa druge strane, deceniju i po takmičenja iz subote u subotu obilježila je činjenica da poneki mladi pjevač otpjeva i poneki njegov hit. Kako i poslije toga gotovo niko ne pomene Ilića, praveći se da je hit koji je otpjevan svačiji i ničiji, on je riješio da tome stane na put. Iako je Saša Popović u nekoliko navrata u drugim emisijama govorio da nema problem s Miroslavom i da bi volio da ga vidi u svom šou-programu, do toga nikada nije došlo.

U ovoj situaciji posredi su izvođačka prava, koja Ilić kao umjetnik svakako posjeduje i njegova je volja da zabrani pjevanje svojih pjesama ljudima za koje smatra da to ne bi trebalo da rade.

– Miroslav nema ništa protiv novih i mladih pjevača, ali ne želi da se njegove pjesme izvode u „Zvezdama Granda“ zbog velike neprofesionalnosti čelnika te kuće i nepravde koja mu je kao estradnom umjetniku kontinuirano nanošena. Da više ne bi dolazio u situaciju da se poslije njegove pjesme ne izgovara njegove ime i prezime i time narušava blistava karijera duga 50 godina, on je riješio da se njegovi hitovi više ne čuju u ovom takmičenju – završava izvor.

Brena svjedočila protiv Miroslava

Iako su osamdesetih godina harali jugoslovenskom estradom i čak snimili zajednički album, odnos Lepe Brene i Miroslava Ilića narušen je kada je ona stala na stranu Mirjane Antonović, koja se borila da dokaže da je on otac njenog sina Devina. Kako su pisali mediji, Brena je u procesu koji je trajao godinama bila jedan od krunskih svjedoka, ali svojim iskazima išla je protiv nekadašnjeg prijatelja i kolege.

Share

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.