Pravila sekstinga – bezobrazne poruke zbog kojih muškarci polude

Pravila sekstinga – bezobrazne poruke zbog kojih muškarci polude

Poznata američka seksološkinja otkriva šta sve treba da imamo u vidu ukoliko s partnerom razmjenjuje poruke erotske sadržine.

Kada dobijete zeleno svetlo da se upustite u seksting, važno je da bude maštovit, ekspresivan i direktan, ali bez zaletanja: čak i ova oblast seksualnosti ima svoja pravila!

„Seksting je sjajan način da se povežete s nekim kog ne možete da viđate često, što je sada važnije nego ikad. Bez obzira na to jeste li u povremenoj ili stabilnoj vezi, postoje opšte smjernice za bezbjednost — i fizičku i mentalnu“, istakla je seksološkinja dr Sejdi Alison.

Kako objašnjavaju stručnici lični stil pisanja ove vrste poruka varira od odobe do osobe, ali neka pravila su opšta i treba ih imati u vidu prije nego što pritisnete send.

Pristanak je najvažniji

Ovo vam je dobro poznato ako ste nekad iz čista mira dobili fotografiju nečijih genitalija.

„Seksting može da učini da se osetimo nebezbjedno, napastvovano i ugroženo“, napominje dr Alison. „Zato je važno dobiti samo odobravanje već i entuzijastično odobravanje od partnera, to je važan dio, čak i ako ste ranije imali odnose“.

Dakle, ako vam žena izričito nije rekla da želi fotografiju vašeg međunožja, ni slučajno je ne šaljite!

Ne prestajte da mislite o pristanku!

Opuštanje je važno, ali poštovanje tuđih granica i želja je nužno. Zato s vremena na vrijeme pitajte drugu stranu da li želi da nastavite — da li je u redu da s njom podijelite neku svoju fantaziju, želju, fotografiju…

Idite korak po korak

Čak i kad se dobro poznajete i imate zajedničko iskustvo u tekstingu, dr Alison predlaže da počnete polako i postepeno.

„Recite im šta je ono što vam se posebno dopada kod te osobe, šta vas uzbuđuje, pa idite dalje“, ističe ona.

Nema alkohola tokom i pre sekstinga

Kad i većinu odluka, one koje se tiču „bezobraznog“ dopisivanja treba donositi u trijeznom stanju.

„Često se kajemo zbog odluka koje donesemo pod dejstvom alkohola, naročito zbog onih koje prekoračuju granice. Sklonite telefon ili privremeno blokirajte broj na koji biste pisali“, savjetuje ona.

Isključite preview

Većina aplikacija za dopisivanje ima opciju da se početak poruke vidi na ekranu u trenutku kad ona stigne — i to mora da vam bude isključeno! U suprotnom, osobama koje često primenjuju seksting može se dogoditi da im stigne poruka „prljave“ sadržine u momentu kad je ekran telefona u blizini radoznalih pogleda.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.