DŽIJU-DŽICU: Banjalučaninu Stefanu Buniću srebro na Evropskom prvenstvu u Francuskoj

DŽIJU-DŽICU: Banjalučaninu Stefanu Buniću srebro na Evropskom prvenstvu u Francuskoj

Sa srebrnom medaljom oko vrata član Džiju-džicu kluba Samuraj iz Banjaluke Stefan Bunić vratio se sa Evropskog prvenstva u francuskom Lilu.

Mladi Banjalučanin nastupio je u kategoriji do 77 kilograma i uzrasta do 21 godine, a na putu do medalje pobijedio je tri protivnika da bi u finalu morao da pruži ruku predstavniku Grčke i čestita mu. Iako je poraz ostavio mali žal jer je bio nadomak najsjajnije medalje, nije nimalo razočaran ostvarenim. Biti drugi u Evropi može se smatrati podvigom, a njemu je ovo druga medalja nakon što je prošle godine bio treći na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju. Takmičenje u Lilu započeo je pobjedom protiv Španca Oskara Parahesa u osmini finala, zatim je u četvrtfinalu bio bolji od Nijemca Tila Rungea i u polufinalu od Francuza Mustafe Kamare. U finalu bolji od njega bio je Grk Stavros Dumas.

– Ponosan sam na medalju iz Lila koja je jednako bitna kao ona osvojena u Abu Dabiju. Bilo je teško doći do nje i u mojoj kategoriji bilo je 25 takmičara, a ja sam bio postavljen za četvrtog nosioca, zbog čega sam bio slobodan u šesnaestini finala. Tri borbe sam odlično odradio. Prve dvije dobio sa 50:0, a polufinalnu sa 12:6. Za mene je ovo ostvarenje sna, jer sam u kratkom periodu stigao do druge medalje na velikim takmičenjima što predstavlja podstrek za dalji rad – izjavio je Bunić za “Glas Srpske”.

Momak koji se ovim sportom bavi već 14 godina vjeruje da je spreman za nova iskušenja u budućnosti.

– Sada me čeka prelazak u seniorsku konkurenciju gdje će biti još teže, ali vjerujem da imam dobru podlogu da nastavim sa borbama za odličja. Jednostavno ne planiram da stanem na ovome i želim još medalja. Ne želim da budem samo neko ko nastupa na takmičenjima već da se borim za medalje – naglasio je Bunić.

Sa njim u Lilu bili su treneri Milan Savičić i Nemanja Rapić.

– Sve je bilo odlično u Francuskoj i na vrhunskom nivou. Treneri su bili uz mene i sjajnim savjetima spremili za borbe. Pored medalje, u sjećanju će mi posebno ostati druženje sa ostalim takmičarima jer smo tokom borbi bodrili jedni druge i bio je to zaista lijep vikend – dodao je Bunić.

Pored njega bronzom se okitio Filip Marinković (Minotaur BL) u kategoriji do 73 kg i do 18 godina, dok je Uroš Bojanić iz Slavije osvojio zlato u kategoriji do 73 kg uzrasta do 16 godina.

Savičić ponosan

Jedan od selektora ekipa bio je i trener Minotaura Milan Savičić, a pored njega bio je tu i Nemanja Rapić.

– Evropsko prvenstvo je baš bilo prejako možda i jače od Svjetskog. Nastupili smo sa osam takmičara, troje ih je osvojilo medalju, što je veliki uspjeh za nas ako se zna u kakvim uslovima treniramo. Zauzeli smo 16. mjesto u generalnom plasmanu među 25 država od kojih četiri nisu osvojile nijedno odličje. I ostali naši takmičari bili su dobri, ali ovaj put nisu imali sportske sreće. Ponosni smo na uspjeh naših boraca te se nadamo novim medaljama u budućnosti – rekao je Savičić.

autor:banjaluka.net foto:banjaluka.net

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.