Ivana Španović preletjela sedam metara za zlato na svjetskom prvenstvu

Ivana Španović preletjela sedam metara za zlato na svjetskom prvenstvu

Ivana Vuleta (Španović) osvojila je zlatnu medalju. Ona je u četvrtoj seriji skočila 7,06 što joj je bilo i više nego dovoljno za najsjajnije odličje i prije poslednjeg skoka.

Prvi skok nije bio dobar za srpsku šampionku. Ona je u prvom skoku prestupila i to mnogo, oko desetak centimetara. U drugom je skok bio ispravan, skočila je samo cm manje u odnosu na generalnu probu i stigla do 6,89 metara što ju je probilo na prvu poziciju. Ovaj skok je bio dovoljan za zlatnu medalju ali se srpska diva ovdje nije zaustavila.

Ivana je u trećem pokušaju ponovo išla daleko ali je ponovo i prestupila, međutim, nakon sjkajnog skoka iz druge serije ostala je vodeća.

U četvrtoj seriji Ivana je uradila ono što je najavljivala, poletjela daleko, preskočila je sedam metara, ostvarila najboji rezultat ove sezone u svijetu i došla na korak do svjetskog zlata.

U petoj seriji Ivana je rizikovala i prestupila.

Takmičenje je počelo nizom prestupa, jedan je napravila i srpska atletičarka koja je loše pripremila skok, nije to dobar zalet bio, što je rezultiralo gaženjem od gotovo pola stopala. Diama i Bek-Romančuk su takođe prestupile u prvim skokovima, a Kvadiša Burks je bila odlična sa rezultatom 6.77 što je bilo najbolji rezultat prve serije.

Milica Gardašević u trećoj seriji skočila 6,58 i trenutno je osma.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.