OPET se BRUKAJU: ATP ponovo pokazao koliko mrzi Novaka Đokovića!

OPET se BRUKAJU: ATP ponovo pokazao koliko mrzi Novaka Đokovića!

ŠTA im je uradio da ga toliko ne vole? ATP je pokazao još jednom svoju mračnu stranu.

 

Naime, Novak Đoković ponovoo nije nominovan za nagradu „Stefan Edberg“ koja se dodijeljuje jednom teniseru za fer-plej tokom sezone.

– Nagrada Stefan Edberg za sportsko ponašanje: Igrač koji se tokom cijele godine ponašao na najvišem nivou profesionalizma i integriteta, koji se takmičio sa svojim kolegama sa najvećim poštenjem i koji je promovisao igru svojim aktivnostima van terena“, stoji u opisu šta su odlike kandidata koji je u priči za nagradu.

Novaka čak nema na širem spisku kandidata, a ovo priznanje nikada nije ni dobio, iako je mnogo toga učinio za tenisku zajednicu i svoje kolege na turu, pogotovo tokom teškog vremena pandemije koronavirusa.

Poznato je da Srbin ima sukob sa čelnicima ATP-a, pa vjerovatno nikada u karijeri neće moći da dođe do ove nagrade.

Ove godine su kandidati Kameron Nori, Karlos Alkaraz, Kasper Rud, Feliks Ože-alijasim, Frensis Tijafo, Grigor Dimitrov, Hubert Hurkač, Lorenco Museti, Mateo Beretini, Maksim Kresi, ali i Rafael Nadal.

Nagrada se pod ovim imenom, dodijeljuje od 1996. godine, a podatak da je u posljednjih 18 godina Rodžer Federer trijumfovao 13 puta, a Rafael Nadal pet, dovoljno govori koga je ATP favorizovao tokom svih ovih godina.

Mnogi su uvjerenja da je Novak Đoković, posebno ove godine, zaslužio nagradu, posebno ako se ima u vidu šta mu se sve dešavalo od Melburna pa sve do US Opena.

Međutim, očigledno mu se politčko angažovanje, s namjerom da se više zaštite igrači slabijeg ranga, ne može oprostiti u teniskom establišmentu, te da je nagrada koja nosi ime slavnog švedskog tenisera rezervisano isključivo za podobne.

(Novosti)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.