U kampusu Mate Rimca salon za opuštanje radnika i muzej sa barom

U kampusu Mate Rimca salon za opuštanje radnika i muzej sa barom

Hrvatski proizvođač električnih hiperautomobila i pogonskih sistema za električne automobile „Rimac Automobili” predstavio je projekt svog novog tehnološki naprednog sjedišta, koje uključuje testnu stazu, smještajne kapacitete i muzej.

Najava Mate Rimca je privukla i pažnju svjetskih medija, a o njemu je pisao i „Bloomberg”, uz podsjećanje da je ta firma svoje rane godine prošla poput ostalih startupa za električna vozila – boreći se za preživljavanje iz dana u dan.

Sve se to počelo mijenjati nakon što su se milijarde dolara počele slijevati u taj sektor.

Hrvatski proizvođač hiperautomobila sa 2000 konjskih snaga dobio je podršku kompanija poput „Porschea” i „Hyundai Motor Groupa”.

„Djevojka za koju se svi žele oženiti – to smo trenutno mi za SPAC-ove“, rekao je Mate Rimac u intervjuu, koji prenose i hrvatski mediji. 

Otkrio je planove za novi kampus na 49 hektara na periferiji Zagreba, koji će imati kapacitet za 2.500 zaposlenih – otprilike 2,5 puta više od trenutnog broja zaposlenih u firmi.

Proizvodnja bi tamo trebala započeti 2023. godine.

Kampus će imati salone za opuštanje zaposlenih, livade s domaćim životinjama, muzej s barom i trgovinom robe te testnu stazu za koju je direktor rekao da će imati „obavezni kutak za drifting“.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.