Umjesto nastupa na „Pjesmi Evrovizije“, šalju snimak

Umjesto nastupa na „Pjesmi Evrovizije“, šalju snimak

Montenj, predstavnica Australije na ovogodišnjoj „Pjesmi Evrovizije“, nije u mogućnosti da otputuje u Roterdam, zbog čega je odlučeno da gledaocima takmičenja bude prikazan nastup koji je ranije snimljen.

U saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu „Evrosonga“ navodi se da je australijska televizija Es-Bi-Es donijela takvu odluku zbog trenutne situacije sa pandemijom koronavirusa i faktora koji se odnose na odlazak i povratak sa takmičenja.

Pjevačica je navela da je tužna što drugu godinu zaredom neće moći da prisustvuje spektaklu u Roterdamu, ali da joj predstavlja čast što postoji način da predstavi svoju pjesmu.

Uprkos razočaranju, velika je privilegija što mogu da učestvujem i da se takmičim na ‘Pjesmi Evrovizije’, da razgovaram sa obožavaocima takmičenja i budem dio procesa takmičenja dvije godine zaredom. Bila sam u mogućnosti da pošaljem dvije pesme na koje sam ponosna i koje su značile ljudima“, navela je Montenj.

Referentna grupa „Pjesme Evrovizije“ je odobrila delegaciji Australije da pošalje snimljeni nastup, što je i dio strategije za održavanje ovogodišnjeg takmičenja, budući da su svi predstavnici bili obavezni da nastupe, za slučaj da ne mogu da otputuju u Roterdam.

Početkom marta, svoj rezervni nastup je snimila i grupa „Hurricane“ koja predstavlja Srbiju, kao i predstavnik Sjeverne Makedonije Vasil Gavranliev.

Pjesma Evrovizije” biće održana od 18. do 22. maja, a nastup predstavnice Australije biće prikazan 18. maja, u prvom polufinalu.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.