Pijani hod i erotska soba: Muzej pijanstva u Zagrebu, evropska atrakcija FOTO

Pijani hod i erotska soba: Muzej pijanstva u Zagrebu, evropska atrakcija FOTO

Piješ. Još više piješ. Miješaš rakiju, možda čašu vina, jedno pivo, opet nešto kratko da presiječeš…

Piješ. Još više piješ. Mešaš rakiju, možda čašu vina, jedno pivo, opet nešto kratko da presiječeš. Dim cigareta ti se uvlači u pore na licu. Dame oko tebe su sve ljepše. Pod postaje neravan. Percepcija ti nije baš najjasnija. U glavi bubnji… I onda mrak. Budi te glavobolja, možda i mučnina, nešto si izgubio, ili si se možda probudio u tuđoj košulji.

Osnivači zagrebačkog „Hangover muzeja“, Rino i Roberta, pažljivo su revidirali kako izgleda jedna klasična pijana noć i koristeći se svojim iskustvima, ali i pričama svojih poznanika, napravili su netipičan muzej, posvećen noćnim provodima kojih se sjećamo isključivo kroz izmaglicu i tuđa svjedočenja.

Tako su gan i koncipirali kao put koji počinje izlaskom iz zagušljivog bara, nastavlja se gradskim ulicama i usputnim šumarcima te dolaskom kući i buđenjem uz mamurluk, a isplanirali su razne nove sadržaje uz koje će ponuda biti još atraktivnija.

 

Gde su potoci alkohola, tu je i razvrat. Tako da je poseban dio muzeja posvećen erotskim pričama i iskustvima sagovornika koji su pretjerali sa opijanjem. Svaki segment je autentičan i iza svake anegdote se krije stvarna osoba i njeno iskustvo.

Osnivači muzeja su se potrudili da posjetiocima omoguće pravi „hangover“.

Dakle, osim pijanog poda (punog rupa i neočekivanih stepenika) i naočara koje dočaravaju vizuru pijanog čoveka, Posjetioci mogu da isprobaju i pravi hangover, odnosno ležanje preko užeta, što bi bio bukvalni prevod ovog izraza.

Dalje, posjetioce očekuje anketa o količini alkohola koju konzumiraju nedeljno kao i upoznavanje sa rizicima i bolestima koje neumjerena upotreba alkohola može da donese.

Takođe posjetioci mogu da prilože predmete vezane za svoje pijano iskustvo i tako osim pasivnih posmatrača, postanu i deo ovog zanimljivog muzeja.

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.