Voćni kolač: Slatki, ukusni i mekani zalogaji kojima niko neće moći da odoli!

Voćni kolač: Slatki, ukusni i mekani zalogaji kojima niko neće moći da odoli!

Voćni kolač: Slatki, ukusni i mekani zalogaji kojima niko neće moći da odoli! Za sve ljubitelje voća… po izboru.

Potrebno za žutu koru:

  1. žumanca              4
  2. jaja         1
  3. ulje         1/2 šoljice
  4. mleko    1 šoljica
  5. prašak za pecivo               1/2 kesice
  6. šećer     5 kašike
  7. brašno   2 šoljice

Potrebno za bijelu koru:

  1. bjelanca               4
  2. šećer     5 kašika
  3. brašno   1 šoljica
  4. mleko    1/2 šoljice
  5. ulje         1/2 šoljice
  6. prašak za pecivo               1/2 kesice
  7. žuta smesa          2 kašike
  8. vanilin šećer       1 kesica
  9. višnje     500 g
  10. keks mljeveni      2 kašike

Priprema: 

  • Prvo dobro umutiti žumanca i jedno jaje sa šećerom, dodati mleko, ulje i brašno u kome smo umešali prašak za pecivo. Umutiti sve za žutu koru.
  • Koru peći na 180 C oko 10 minuta.

Bijela kora: 

  • (odvojiti 2 kašike umućene smese za belu koru) Na ispečenu koru poređati višnje, posuti ih sa dve kašike šećera i dve kašike keksa.
  • Umutiti bjelanca, šećer, mleko, ulje, prašak za pecivo, brašno, 2 kašike ostavljene žute smese i vanilin šećer.
  • Umućenu sjmesu sipati preko višanja i kolač peći na 180 C još 15 minuta.

Voćni kolač je osvježavajući a priprema brza i jednostvana.

Savjeti kako sačuvati pojedino voće svježim:
Jagoda

Jagode na prvi pogled u pakovanju mogu izgledati ukusno, ali to ništa ne govori o onima koje se nalaze ispod.

Naprotiv, one koje se nalaze bliže dnu posudice brzo pokazuju znakove propadanja, budući da ih težina ostalih opterećuje.

A modrice na voću brzo se pretvaraju u plijesan.

Trik: oslobodite ih iz plastične ladice i ponovno ih posložite u redove, ali p uz pojedinačne slojeve papirnatih ručnika između svakog reda.

Papirnati ručnici sprječavaju nakupljanje vlage i višak pritiska.

Banana

Kada je u pitanju pohranjivanje banana, postoji jednostavan trik.

Ako omotate prozirnu foliju oko stabljike banane, možete dulje zadržati svoje omiljeno voće.

Gasovi etilena koji oslobađa završni dio su odgovorni za to što banane postaju zrelije, a time i smeđe.

Prozirna folija otežava izlazak gasova, a svoje banane možete čuvati tri do četiri dana dulje.

autor: Faktormagazin/ zenablic.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.