ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ uporedio Vučića i Dodika sa Hitlerom!

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ uporedio Vučića i Dodika sa Hitlerom!

Šemsudin Mehmedović, poslanik SDA u Parlamentu BiH, izvrijeđao je predsjednika Srpske Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića poredeći ih sa Hitlerom.l

Mehmedović je komentarisao političku situaciju i izvrijeđao političke lidere Srpske i Srbije.

 I u slučaju „izlaska na Egej u Grčkoj uključujući luku Solun“ što je Hitler obećao Srbiji ukoliko dođe do „bilo kakvih teritorijalnih promjena na Balkanu“ kao i u slučaju pitanja državne imovine i funkcionalnosti BiH velikosrpski program uvijek vodi isti motiv, «uzimanje u posjed a onda i u vlasništvo teritorije drugih zemalja i imovine na njoj». Ne treba sumnjati da je Srbija u nekom drugom razvoju situacije dobila „izlaz na Egejsko more uključujući Solun“ da na tim područjima ne bi bilo više od 5% grčkog stanovništva i da bi Beograd donio zakon o nepokretnoj imovini Srbije koji bi se protezao na te teritorije u Grčkoj. Nema te zemlje na Balkanu koja je sigurna od pošasti koja je iz želje za pljačkom iz Beograda pokrenula i vodila jedan svjetski i četiri balkanska rata (dva pred prvi svjetski rat, jedan na razvalinama Kraljevine Jugoslavije i jedan na razvalinama SFRJ) i inspirisala Hitlera za program bjesomučnog naoružavanja iz budžetskog deficita i potom vojne napade na uspavane susjede koji je doveo do ponovnog svjetskog sukoba i holokousta kojem je Srbija dala zapažen „doprinos“.Prodemokratske, probosanske-antifašističke snage bi moraju pokrenuti snažnu kampanju jačanja svijesti u američkom Kongresu i EU o opasnosti koju predstavlja srpski nacionalni program/srpski svet po stabilnost čitavog Balkana a posebno politika SNSD i njenih koalicionih partnera u RS. U toj kampanji bi trebalo zagovarati izlazak jedinice EUFOR-a u Brčko kako bi se obeshrabrile separatističke težnje koalicije okupljene oko SNSD i umanjila snaga istih, kao i obavezu predsjednika Srbije da po slovu Dejtona izjavi da je BiH država bosanskih Srba kojoj trebaju biti lojalni i za čiji se demokratski napredak i funkcionalnost trebaju truditi i da Srbija ne podržava secesiju RS od BiH i njeno priključenje Srbiji – napisao je Mehmedović na Fejsbuk stranici.

Reakcije iz SNSD-a veoma oštre

Delegat srpskog naroda u Domu naroda parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać rekla da se zdrav pogled na prošlost i sadašnjost ne može graditi ukoliko se godinama stvara na konstrukcijama o sopstvenoj prošlosti, što dokazuje i slučaj poslanika SDA u Predstavničkom domu Šemsudina Mehmedovića koji plasira strašne laži i širi mržnju poredeći predsjednike Srpske i Srbije Milorada Dodika i Aleksandra Vučića sa Hitlerom.

Bursaćeva je napomenula da se Mehmedović nije „pogubio“, već se prikazao u svom pravom svjetlu – kao neuk, neobrazovan, ali mržnjom zadojen.

– Mehmedović, opterećen stavovima koji nemaju uporište u realnosti, gubitkom vlasti i moći, a posebno tamnim mrljama iz prošlosti, očito se izgubio i počeo da povezuje nepovezivo. On bez ustezanja plasira strašne laži i širi mržnju – ocijenila je Bursaćeva u izjavi za Srnu.

Ona je rekla da je Mehmedović vrlo inspirisan za govor mržnje koji se teško može uporediti sa bilo čim viđenim na prilično zatrovanom medijskom prostoru.

– Nije rijedak slučaj da kada ljudi izgube kontakt sa realnošću, umjesto po adekvatnu pomoć odu na društvene mreže i tamo pišu koješta, ali jeste presedan da ih prenose određeni mediji sa vjerovatnom idejom da njegovo pisanije proizvede određeni efekat – napomenula je Bursaćeva.

Ona je upitala koji to efekat žele Mehmedović i slični kada povezuju Vučića i Dodika sa Hitlerom, kada optužuje Srbiju da je inspirisala Hitlera i da je povela i vodila jedan svjetski i četiri balkanska rata u 20. vijeku.

– Zar nemoć u pronalasku političkih i pravnih argumenata po pitanju državne imovine može da navede nekoga da ovo izgovara za Srbiju i lidere srpskog naroda, i da ovako iskrivljuje istorijske činjenice – upitala je ona.

Bursaćeva je ocijenila da su Mehmedoviću svi osvajači zemlje odreda mili i dragi, pa ne može da oprosti Srbima i Srbiji što su se borili i izborili za oslobođenje svog naroda i države.

Ona je istakla da Srbi i Srbija upravo zbog Mehmedovića i njemu sličnih nemaju namjeru da odustanu od Republike Srpske, njene imovine i nadležnosti.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je Šemsudin Mehmedović, s obzirom na njegovu ratnu prošlost i saradnju sa mudžahedinima, posljednja osoba koja bi trebala bilo koga da upoređuje sa Adolfom Hitlerom, a pogotovo Milorada Dodika i Aleksandra Vučića.

– Da ima bar malo obraza, časti i morala Mehmedović bi trebalo do kraja života da se zavuče u mišiju rupu i ne izlazi na svjetlost dana s obzirom da je on jedan od kreatora ideje da se sarajevskoj osnovnoj školi dodjeli ime brutalnog fašističkog zločinca i Hitlerovog vojnika Mustafe Busuladžića što je izazvalo šok i nevjericu kod svih žrtava nacizma.

Taj isti Mehmedović bio je i najpoželjniji odbornik na vjenčanjima pripadnika zloglasnog odreda ‘El Mudžahid’ i Bošnjakinja na području Tešnja, obezbjeđujući im na taj način državljanstvo BiH. Tadašnji komandir Policijske stanice u Tešnju, kao službeno lice – odbornik u Skupštini opštine, sklapanjem brakova, legalizovao je boravak mudžahedina u BiH i učešće u ratu. A svi znamo da su pripadnici ovog odreda počinili najsvirepije zločine nad srpskim vojnicima i civilima na Vozući i Ozrenu, kao i nad Hrvatima u Srednjoj Bosni – rekla je Vulićeva za Srnu.

Reagujući na skandaloznu izjavu Mehmedovića u kojoj je predsjednike Republike Srpske i Republike Srbije Milorada Dodika i Aleksandra Vučića uporedio sa Hitlerom, Vulićeva je rekla za Srnu da se na osnovu ovih činjenica jasno vidi ko je taj iz našeg okruženja ko slijedi i podsjeća na Hitlera.

– To je upravo Mehmedović čije se političke ideje očigledno ne razlikuju od Hitlerovih, što je na djelu i pokazao. Ni stida, ni srama, a ni poštovanja kod čovjeka sijede kose na glavi. Ako je već od svoje pakosti i zlonamjernosti potpuno oslijepio, onda bar neka nauči osnovna pravila lijepog ponašanja – da uvažava druge, kao što to rade Dodik i Vučić – istakla je Vulićeva.

autor:faktormagzin, foto: faktormagzin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.