Dodik: BiH nema „dan državnosti“, izmišljen je u glavama muslimanskih političara

Dodik: BiH nema „dan državnosti“, izmišljen je u glavama muslimanskih političara

BiH nema „dan državnosti“

BiH nema „dan državnosti“ jer ne postoji nijedna odluka dejtonskih institucija kojom je to utvrđeno, napisao je na društvenoj mreži „Iks“ predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

„Postoje laži o tome, kao što je lažna i BiH“, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da to što BiH slavi je izmišljeno u glavama muslimanskih političara, koji samoubijeđeno, što je svojstveno njima, na lažima pokušavaju da izgrade priču o obilježavanju komunističkog događaja iz Drugog svjetskog rata u Mrkonjić Gradu kao „danu državnosti“.

„U tom periodu većina muslimana bila je u ustaškoj vojsci i u Handžar diviziji, dok je većina Srba bila na strani partizana, boreći se protiv nacista i ustaša, gdje su bili muslimani iz BiH“, rekao je Dodik.

Dodik se rekao da se čovjek mora upitati šta muslimani slave i zašto žive u sopstvenim lažima?

On je istakao da u tom periodu, na tom događaju u Mrkonjić Gradu muslimani nisu ni bili jer su bili na strani nacista.

„Taj događaj na koji se danas pozivate organizovali su zabludni Srbi, komunisti, i tamo tad nije bilo muslimana – Bošnjaka. Pitam vas, zašto obilježavate ZAVNOBiH, a ne i AVNOJ? Kako je moguće da prvi slavite, a drugi negirate“, rekao je Dodik.

„Prestanite već jednom lagati, prvo sebe, a onda i druge. Lažete i kad se pozivate na Aliju Izetbegovića, koji je 1991. godine odbacio isti taj ZAVNOBiH i prvi je formirao nacionalnu muslimansku stranku da bi napravio muslimansku BiH, onakvu o kakvoj je pisao u Islamskoj deklaraciji. Tu nećete naći da piše o ZAVNOBiH“, rekao je Dodik.

Dodik se pita zar muslimani stvarno misle da je moguće da njihovu zabludu i propagandu mogu isporučiti kao trik i da on uspije i da misle da im to uspjeva.

„Kad pominjete ZAVNOBiH, ne pominjete da je Alija Izetbegović bio pripadnik „Mladih muslimana“, za koje neki smatraju da je teroristička organizacija, te da je bio pripadnik Handžar divizije, koja je bila pod direktnom Hitlerovom komandom.Toga svega nema u ZAVNOBiH ili ja to nisam našao da pročitam. Šta onda slavite, ljudi?“, upitao je Dodik.

Dodik je rekao da je jedini odgovorda slave srpsko zabludno okupljanje u Mrkonjić Gradu.

On je istakao da nijednom odlukom u dejtonskoj BiH nije utvrđeno da se obilježava „dan državnosti“, jer on ne postoji, što znači da ne postoji BiH koja ima „dan državnosti“.

„Istoričar Bećirović je zabludni sin svoje fantazmagorije. Onako rumen u licu, šepuri se i prodaje vlastitom narodu narativ za koji zna da je laž. I ko vam može pomoći? Niko!“, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da Bećirović priča opet priča da, eto, brani BiH, a stvari brani svoju zabludu o BiH.

„Niko mu ne brani da ostane i živi u toj svojoj zabludi“, jasan je Dodik.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.