„Izgovorio niz neistina“ Pale proglasile Vuka Draškovića nepoželjnom osobom

„Izgovorio niz neistina“ Pale proglasile Vuka Draškovića nepoželjnom osobom

Odbornici Skupštine opštine Pale odlučili su danas da se političar i književnik Vuk Drašković, zbog neprimjerenih i netačnih navoda u medijima, proglasi nepoželjnom osobom u ovoj opštini.

 

Predsjednik Skupštine opštine Damjan Škipina rekao je da je Drašković izgovorio niz neistina o Palama na račun Srba u proteklom ratu.

Škipina je naveo da je zaključak o proglašenju Draškovića nepoželjnom osobom donesen kao odgovor na inicijativu predsjednika Nadzornog odbora Olimpijskog centra „Јahorina“ Nedeljka Eleka.

Elek je u dopisu Skupštini opštine naveo da je Drašković 2. oktobra, gostujući u TV programu, izjavio da je granatama sa Pala ubijeno 1.000 djece u Sarajevu, te da takve laži nanose ogromnu štetu ovoj opštini, prenosi RTRS.

– Ukoliko ne budemo reagovali i ovakvim ljudima jasno stavili do znanja da se ne može lagati u javnom prostoru, ovakvih izjava će biti sve više – naglasio je Elek.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Pale jednoglasno je usvojena odluka o potpisivanju Mandatnog pisma sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj radi obezbjeđenja dugoročnih sredstava za modernizaciju sistema centralnog grijanja u opštini Pale.

Odbornici su usvojili i izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci i rebalans, čime je budžet ove opštine povećan za dodatnih 20 miliona KM.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.