Izgradnja Memorijalnog centra Donja Gradina počeće u mandatu novih vlada Srbije i Srpske

Izgradnja Memorijalnog centra Donja Gradina počeće u mandatu novih vlada Srbije i Srpske

Premijer Srbije Ana Brnabić rekla je večeras da će se u mandatu novih vlada Republike Srpske i Srbije početi sa izgradnjom Memorijalnog centra Donja Gradina.

Brnabićeva je rekla da će ovaj izuzetno važan posao voditi ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković sa timom iz Srpske.

“To dugujemo našim precima i potomocima, krajnje je vrijeme da se počne graditi”, rekla je Brnabićeva večeras u Banjaluci na inauguracionim prijemu kod predsjednika Srpske Milorada Dodika.

Ona je poželjela sreću Dodiku, budućem mandataru Radovanu Viškoviću, srpskom članu Predsjedništvu BiH Željki Cvijenović, te poručila da će u Srbiji, njenom predsjediku Aleksandru Vučiću i Vladi imati oslonac i stub da pomogne kada treba.

“Kada ima za Srbiju, ima i za Srpsku”, naglasila je Brnabićeva i dodala da je raduje što ima priliku da u novom mandatu da nastavi saradnju i da se grade specijalne i posebne veze Srbije i Srpske.

Ona je navela da je predstojeći period izazovan, da će nastaviti sve projekte koje su pokrenuli u prethodnom periodu kao što su auto-put od Bijeljina do Sarajeva, aeredrom Trebinje, HE “Buk Bijela”.

“Radeći u interesu srpskog naroda na ovim prostorima i cijelom Balkanu nastojimo da gradimo mirniji, stabilniji i prosperitetniji Balkan za buduće generacije, to je naša zajednička misija i cilj”, rekla je Brnabićeva.

Ona je navela da Srbija ima pravo na specijalne i posebne veze sa Srpskom i to pravo ljubomorno čuva.

“Srpski narod je narod koji u ovom trenutku na Balkanu stoji kao čuvar međunarodnog prava, obaveza, potpisanih dokumenta, pa tako i Dejtonskog sporazuma, čiji je Srbija potpisnik i garant”, napomenula je Brnabićeva.

Ona je dodala da će insistirati na daljem čuvanju Republike Srpske i na najboljim mogućim odnosima sa BiH.

autor:agencije, foto: rtrs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.