Kovačević ispred drugih u istraživanjima

Kovačević ispred drugih u istraživanjima

Istraživanje popularnosti javnih ličnosti u Republici Srpskoj pokazalo je da najveću popularnost među kadrovima vladajuće stranke ima portparol SNSD-a Radovan Kovačević.
U proteklih 20 dana, jedna lokalna agencija, provela je istraživanje u kojem su građani ocjenjivali šest političara iz Republike Srpske ocjenama od jedan do pet.
Istraživanje nije obuhvatilo sve stranačke lidere već samo određene ličnosti iza političkog života Srpske.
Istraživanje je pokazalo da je od ponuđenih ličnosti najbolje ocijenjen portparol SNSD Radovan Kovačević.
Građani su osim Kovačevića ocjenjivali i potpredsjednika SNSD Radovana Viškovića, predsjednika SPS Gorana Selaka, poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojšu Vukanovića, Gorana Selaka, novog člana vladajućeg SP-a Davora Šešića, kao i zamjenika predsjednika SDS Milana Radovića.
Prosječne ocjene ovih ličnosti su sljedeće: Nebojša Vukanović 3,2; Radovan Kovačević 3,0; Radovan Višković 2,6; Goran Selak 2,2; Davor Šešić 2,0 i Milan Radović 1,8 .
Analiza istraživanja je pokazala da građani za koje se može procijeniti da su simpatizeri vladajuće koalicije osim Viškovića i Kovačevića dobro ocjenjuju i Gorana Selaka, dok Vukanoviću i Radoviću daju minimalne ocjene.
Oni ispitanici za koje se može napraviti procjena da podržavaju opoziciju najvišom ocjenom ocjenjuju Vukanovića, a što je iznenađenje srednje ocjene daju podjednako Kovačeviću i Viškoviću, jednako kao i Radoviću.
autor:faktormagazin, foto:faktormagazin
Share

Jedan komentar na “Kovačević ispred drugih u istraživanjima

  1. Sva su istraživanja nerelevantna jer se često dešava da u zadnjim trenucima ljudi promijene svoje mišljenje na svoju štetu ne znajući ili ne mareći šta će biti.
    Što se tiče Kovačevića opozicija jedva čeka da Kovačević bude kandidovan za neku funkciju tako da u tom slučaju bismo cijelo vrijeme do izbora imali priču vidite koga su „oni“ kandidovali , čovjeka koji je „do juče“ govorio rš. Čast Kovačeviću ali mislim da bi bolje bilo da se ne kandiduje nizašto iz pomenutog razloga!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.