Dodik: Niko nije i neće ukinuti 9. januar

Dodik: Niko nije i neće ukinuti 9. januar

Niko nije i neće ukinuti 9. januar.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da niko nije i neće ukinuti 9. januar kao Dan Republike, a da opozicija u Srpskoj samo pokušava da napravi problem od nečega što je veoma jasno.

„Niko 9. januar kao Dan Republike nije doveo u pitanje. Ali, oni žele da naprave neki spin“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je podsjetio da su upravo on i njegovi saradnici ti koji su dobili sankcije zbog upornog obilježavanja 9. januara kao Dana Republike Srpske.

„Na svim obilježavanjima 9. januara prethodnih godina nikada nisam vidio nikoga iz opozicije, ni iz SDS-a, ni iz PDP-a. Odjednom su sada oni počeli da brane nešto“, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, da bi neko ukinuo 9. januar, to bi trebao da uradi ukidanjem nadležnih zakona u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

„Niko nije pokrenuo tu inicijativu, a oni pišu peticije. O čemu ih pišete? Pišite šta god hoćete“, poručio je Dodik.

On je naveo da su predstavnici opozicije i na Svesrpskom saboru u Beogradu bili „sakriveni“ da bi upravo mogli da imaju tu vrstu priče.

„Oni su više ostrašćeni protiv Deklaracije /o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda/ nego ovi iz Sarajeva“, rekao je Dodik.

On je dodao da ga zasmijava to da po medijima iz Federacije BiH gleda kako „brane 9. januar od Milorada Dodika“.

„Ako smo šta postigli sa ovim opozicionim aktivnostima to je da dio muslimanske javnosti podržava da se slavi 9. januar“, istakao je Dodik.

Dodik je zaključio da će 9. januar ostati da se slavi kao Dan Republike, a 15. februar kao dan državnosti Srpske, što je i Dan državnosti Srbije.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.