Odlični odnosi Republike Srpske i Mađarske

Odlični odnosi Republike Srpske i Mađarske

Odlični odnosi Republike Srpske i Mađarske.

Odnosi Republike Srpske i Mađarske su već nekoliko godina odlični zahvaljujući prvenstveno saradnji koju su započeli predsjednik Republike Srepske Milorad Dodik i premijer Mašarske Viktor Orban, istakla je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

– Zato mi je izuzetno zadovoljstvo što sam večeras u Sarajevu prisustvovala obilježavanju nacionalnog praznika  – Dana početka revolucije i oslobodilačke borbe 1956. godine, koje je organizovala Ambasada Mađarske u BiH – navela je Cvijanović na Instagramu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Prijemu su prisustvovali i predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, predsjednik NSRS Nenad Stevandić i ostali zvaničnici Srpske.

Višković je ambasadoru Mađarske u BiH Kristijanu Pošu čestitao praznik i poželio još mnogo uspjeha u daljem radu.

On je istakao da je saradnja Republike Srpske i Mađarske veoma dobra i izrazio nadu da će ona biti produbljena kroz rad na zajedničkim projektima.

Takođe, zahvalio se Mađarskoj na podršci i investicijama, a podsjetio je da su dvije vlade nedavno potpisale memorandum o saradnji.

Ambasador Mađarske u BiH Kristijan Poš je u hotelu „Radon plaza“ u Sarajevu upriličio prijem povodom Nacionalnog praznika Mađarske – Dana početka revolucije i oslobodilačke borbe 1956. godine.

autor:http://atvnbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.