Petrović blokirao projekte u Bijeljini, nije obezbijedio ni provođenje zakona

Petrović blokirao projekte u Bijeljini, nije obezbijedio ni provođenje zakona

Da je Ljubiša Petrović ispunjavao dužnosti i obaveze jednog gradonačelnika – do referenduma o njegovom opozivu ne bi došlo, rekao je za Telering RTRS-a, predsjednik Skupštine grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević.

Pojašnjava, za dvije i po godine gradonačelničkog mandata, Petrović nijedan kapitalni projekat nije pokrenuo, a kamoli realizovao, iako je u gradskoj kasi imao 150 milona maraka.

Đurđević, ističe, i da osim blokade projekata – gradonačelnik Bijeljine nije obezbijedio ni sprovođenje zakona, opštih akata, kao ni skupštinskih odluka.

– Јednostavno, evidentno je da su kapitalni projekti zaustavljeni u prethodne dvije i po godine. Iz ugla Skupštine grada – mi smo odradili sve što je u našoj nadležnosti, da stvorimo preduslove da se radi u našem gradu, da se naš grad razvija. Oko 93 odsto prijedloga, koji su dolazili iz kabineta gradonačelnika – mi smo podržavali, imajući u vidu da je gradonačelnik nosilac vlasti. Ali, vidite, da se ništa nije uradilo. Od sportske dvorane, koja je i dalje livada do ostalih nerealizovanih projekata – naglasio je Đurđević.

autor: rtrs, foto i video: rtrs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.