Pitanje za Džaferovića i Komšića: Gdje vam je obraz?

Pitanje za Džaferovića i Komšića: Gdje vam je obraz?

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sugerisao je danas članovima Predsjedništva Željku Komšiću i Šefiku DŽaferoviću da, radi dobre komunikacije, dobro razmisle prije nego ga optuže za nešto i da za ono što govore u javnosti moraju imati „bar malo obraza“ i malo digniteta.

Dodik je naveo da je DŽaferović nedavno rekao da se provodi secesija i da je za njega /Dodika/ predviđena robija.

„Degutantno je da on govori o tome i da nekoga poziva na robiju, a bio je svjedok zločina i dozvoljavao zločin u kome su sječene glave srpskim vojnicima. S obzirom kakavo nam je pravosuđe, on nikada nije procesuiran. Imajući u vidu njegovu zaštitu, on bi učinio sve da neki drugi završe u zatvorima“, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Komentarišući izjavu Komšića da „neće dozvoliti da mu se otme komad zemlje“, Dodik je istakao da, ako misli na Republiku Srpsku, to nije njegov komad zemlje.

„Ako je iko ikome nešto oteo, onda je Komšić oteo pravo jednog konstitutivnog naroda na legitimno predstavljanje, pa se predstavlja kao Hrvat koji je to nije i zato su ga Hrvati u BiH i Hrvatska odbacila kao bilo kakvog legitimnog predstavnika“, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Srpska nije komad zemlje Komšića.

„On je bio veoma aktivan u /takozvanoj/ Armiji BiH i dobio je `zlatni ljiljan`, a dobio ga je vjerovatno i zbog akcija koje je provodio protiv Srba, a vjerujem i Hrvata“, rekao je srpski član Predsjedništva BiH.

Rekao je i damnogi mediji, koji bi trebalo da imaju rejting u javnosti, pod pritiskom bošnjačkih lobista o situaciji u BiH izvještavaju nekokrektno, lažno i netačno sa namjerom da satanizuju Srbe.

„Vidimo histeriju koja je prisutna u mnogim medijima. Ako pročitate te tekstove shvatićete da su u pitanju plaćenici muslimanskih interesa, bošnjačkih lobista u svijetu koji i dalje održavaju tu strukturu i uspijevaju da `upale` sve medije i satanizuju Srbe, kako su to činili i ranijih godina“, rekao je Dodik.

Ocijenio je da priča o sankcijama hrana gladnoj javnosti u Federaciji BiH i poručio da će Republika Srpska sprovoditi svoje politike uprkos sankcijama.

„Naše politike su ustavne, naše politike su dejtonske, a ako je Amerika spala na to da sprovodi sankcije i da to čini tako što njihovi službenici po Republici Srpskoj i BiH zovu razne ljude telefonom, ukazuju, a nekima i prijete, to govori da su oni samo u funkciji jednog naroda i to Bošnjačkog“, rekao je Dodik.

Rekao je i da, ako BiH nije mjesto u kojem se Srbi i Hrvati osjećaju dobro, nego Amerikanci, da to onda i nije BiH, nego neka američka zemlja.

„Trebali bi, po tom rincipu da budemo srećni i da imamo dobar standard i da budemo 51. američka država. Mi to nismo“, rekao je Dodik.

On je istakao da se u BiH sprovodi nepotreban eksperiment, te da će Amerika kad tad morati sprovoditi svoje realne politike, a ne da prijete sankcijama bilo kome.

Dodik je rekao da se u pismu državnog sekretara SAD Entoni Blinkena, koje je večeras članovima Predsjedništva BiH uručio savjetnik u američkom Ministarstvu inostranih poslova Derek Šolet, spominju sankcije.

„Piše u pismu da će Amerika, ako bude primorana uvesti neke sankcije. Vjerujem da je to bošnjačkoj javnosti dobra vijest“, rekao je Dodik.

Izvor-Foto: Srna

 

Share

Jedan komentar na “Pitanje za Džaferovića i Komšića: Gdje vam je obraz?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.