Podrška Vlade Srpske za tekstilce

Podrška Vlade Srpske za tekstilce

Sektor tekstila, kože i obuće važan je za Republiku Srpsku, naglasio je premijer Radovan Višković i podsjetio da je Vlada kroz niz mjera u prethodnim godinama dala značajan doprinos poboljšanju poslovanja u ovoj oblasti.

Nakon sastanka sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske i Udruženja tekstila, kože i obuće, Višković je obećao da Vlada ostaje čvrsto opredijeljena da nastavi da pruža podršku razvoju tog sektora, kao i drugim privrednim granama.

Na sastanku je razgovarano o stanju u oblasti proizvodnje tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj, radu privrednih društava iz ovog sektora u uslovima pandemije virusa korona, kao i o mogućnostima podrške daljem unapređenju njihovog poslovanja.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja između Vlade Republike Srpske i Udruženja tekstila, kože i obuće, odnosno Privredne komore, dobra, te da postoji prostor za njeno dalje unapređenje, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Sastanku su, osim predsjednika Vlade, prisustvovali i ministri privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, finansija Zora Vidović i unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.