“POKAZALI SU SVOJU DVOLIČNOST” Dodik o imenu bivšeg direktora OBA na američkoj “crnoj listi”

“POKAZALI SU SVOJU DVOLIČNOST” Dodik o imenu bivšeg direktora OBA na američkoj “crnoj listi”

Predsjednik SNSD Milorad Dodik izjavio je danas da su Amerikanci stavljajući sada bivšeg direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića na crnu listu pokazali svoju dvoličnost, jer to nisu učinili ranije zato što je radio njihove „prljave stvari“.

Zašto ga nisu stavili na crnu listu prije godinu dana kad su utvrdili da nema diplome? Zato što im je bio koristan i zato što je ovdje izvršavao njihove prljave stvari, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je istakao da je protiv toga da bilo ko bude stavljen na američku crnu listu, a smatra i da je Mehmedagić davno trebalo da završi u zatvoru po zakonodavstvu BiH.

Američko Ministarstvo finansija saopštilo je juče da je bivši direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osman Mehmedagić stavljen na crnu listu SAD jer predstavlja prijetnju regionalnoj stabilnosti i podriva povjerenje u institucije.

Srpska nije za konflikt i oružje

Dodik je istakao da lider SDA Bakir Izetbegović podržava izjavu poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića da se institucije na nivou BiH ako bude potrebno moraju braniti oružjem, ali da Republika Srpska neće “uzeti oružje”.

– Veoma je moćno to što je Kavazović rekao i to ga izvlači iz pozicije vjerskog vođe u militantnu ličnost. Čim poziva na oružje, on je militantan, a znamo šta znači kod muslimana militantnost. Spoj islama i oružja smo gledali u Siriji. On to zastupa, ja ne – rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naveo da je Dejtonskim sporazumom o vojnim pitanjima rečeno da je zabranjen ulazak oružanih formacija jednog entiteta u drugi ako nema dozvole entiteta u koji se dolazi.

On je podsjetio da je prije godinu dana opšta priča bila da će u BiH biti rat i da se samo čeka da ga nazove predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin da bi dao nalog da se u rat krene.

– Stalno prizivaju neki sukob. Branićemo Republiku Srpsku, nemamo razloga da ratujemo sa nekim. Republika Srpska je naš grunt i naše vlasništvo! – naglasio je predsjednik Srpske.

Dodik je napomenuo da su Dejtonskim sporazumom entitetima data prava koja koriste, a jedno od tih prava je i imovina, te da ga ne zanima šta o tome misle bošnjački predstavnici ili oni koji lobiraju za Bošnjake kao što je američki ambasador u BiH Majkl Marfi.

Dodik je poručio da imovina u Srpskoj pripada Republici Srpskoj, te da je pitanje imovine crvena linija o kojem se neće razgovarati u parlamentu BiH.

autor:srpskainfo.com foto:srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.