Radović zloupotrebljava bivše radnike?

Radović zloupotrebljava bivše radnike?

Dogodilo se do sada neviđeno u izbornim kampanjama, kada su u pitanju stranke opozicije. Naime, SDS Banjaluka do sada još nije održao niti jednu predizbornu tribinu, konferenciju za novinare, a ni 2. septembra nisu u najvećem gradu Republike Srpske ozvaničili početak kampanje. Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Banjaluka i nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srske u izbornoj jednici 3 Milan Radović, tek se prije nekoliko dana pojavio na izbornom štandu stranke na Trgu Krajine. Zadržao se samo  toliko da se snimi kratki spot koji je objavljen na društvenim mrežama. Na zvaničnim stranicima na internetu nema ni imena kandidata u Izbornoj jednici 3, a kamoli da je održana neka tribina bar u centru, ako ne u nekom od udaljenih banjalučkih naselja. A već je prošla polovina kampanje. Prema nekim istraživanjima SDS u Banjaluci je na ivici cenzusa. Nije jasno ko uopšte glasa za tu stranku, čijih glavnih rukovodilaca i kandidata i nema na terenu. Pokoji bilbord i to je sve.

OKRENUO SVE PROTIV SEBE!

Stoga, na društvenim mrežama se šaljivo postavlja i nagradno pitanje – ko se sve nalazi na listi SDS-a u Izbornoj jednici 3?

Prvo su listu krili kao zmija noge, a sad se kriju od birača. Milan Radović građane (svoje birače) koje pominje u ispraznim saopštenjima ni vidio očima nije.

A oni su ga mogli ugledati svuda osim u njegovoj najvećoj bazi.

Ponekad prati Mirka Šarovića i Jelenu Trivić, zajedničke kandidate za dvije najvažnije funkcije.

Možda je bivši bankar već umislio da je dobio obećanu fotelju predsjednika Vlade pa računa da ide sa „novim predsjednikom“ Republike Srpske u obilazak gradova i opština.

Da nije tragično, bilo bi smiješno.

Već smo pisali i da je Radović, na otvaranju kampanje SDS-a u Bijeljini, snimao svoj spot što je među prisutnim kandidatima iz svih krajeva Republike Srpske izazvalo revolt, pa taj video-uradak vjerovatno neće ni ugledati svjetlo dana.

Mada, sa ovim čovjekom se nikada ne zna, kažu u SDS-u.

ISPITAĆE SE KRŠENJE ZAKONA

Sitno šibicarenje Milana Radovića, međutim, u Banjaluci nije prekinuto.

Dok je bio suvlasnik i direktor Nove banke imao je pristup ličnim podacima radnika banke te ih koristio kao glasačko tijelo.

Kad je odlazio iz banke te spiskove prenio je u DNS.

Nekolicina  radnika banke nam je potvrdila da posljednjih dana dobijaju pozive sa pitanjima da li su sigurni glasači SDS-a?!

Nevjerovatno, ali Milan Radović ponovo pokušava da iskoristi spiskove radnika banke kako bi dobio glas sadašnjoj partiji.

Ove radnje su kažnjive zakonom.

Pisali smo u Faktoru i o činjenici da u SDS računaju na par hiljada glasova u Čelincu i Kotor Varoši koji su dio Izborne jedinice 3.

Dok je u Kotor Varoši tribina bila koliko-toliko posjećena, rijetko viđen fijasko su doživjeli u Čelincu.

Na skupu su bili Jelena Trivić i Mirko Šarović, koji kad nisu pomogli, možda su odmogli.

Milan Radović je, ipak, bio formalni organizator jer se radi o njegovoj Izbornoj jednici, ali je događaj propao.

Bilo je više kandidata nego prisutnih građana.

Ovim je i članstvo SDS u Čelincu pokazao šta misli – prije svega o Milanu Radoviću, ali i o Jeleni Trivić i Mirku Šaroviću.

BOLJE DA ODMAH PRIZNA PORAZ

Zanimljivo je i da jedini odbornik SDS-a u Banjaluci, Aleksandar Petković, od početka kampanje nije objavio niti jednu informaciju o aktivnostima sa članstvom ili aktivistima na terenu u Banjaluci.

Ponavljamo, izostao je do sada bar jedan jedini sastanak u brojnim mjesnim odborima kojim su se nekada hvalili. SDS u Banjaluci ne postoji i to je činjenica.

A tačno se zna i ko je jedini krivac za takvu situaciju – Milan Radović.

Na naplatu dolaze priče o tome da nije uopšte konsultovao stranku prilikom pravljenja liste niti je bilo ko iz mjesnih odbora dao saglasnost na predložene kandidate.

Takođe, sad se gubitkom podrške plaća račun loše politike rukovodstva stranke, jer Milana Radovića govoto niko od lokalnog SDS-a u Banjaluci nije predložio za predsjednika Gradskog odbora, već je izričitom naredbom Mirka Šarovića  postavljen za njegovog zamjenika, kao i u banjalučki Gradski odbor.

autor:faktormagazin, tekst je izašao u FM 65 štampanom izdanju od 15 septembra 2022. godine

Share

Jedan komentar na “Radović zloupotrebljava bivše radnike?

  1. Jelena je preko mrtvog Davida usla u NSRS. Ima djecu kune se u njih i gazi svoju djecu sta njoj znace grobovi tude djece? Treba ju je roditelji i familija porodica tuziti sto gazi po grobovima njihovi porodica koji su zivote dali za Republiku Srpsku za koju bi je jelena predala svome mentoru u americi i smitu. fuuujjjjj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.