S’ TRI SE PRSTA KRSTIM i tako će i OSTATI!

S’ TRI SE PRSTA KRSTIM i tako će i OSTATI!

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da deklaracija Skupštine Kantona Sarajevo kojom se osuđuje dizanje tri prsta u Sarajevu predstavlja pokušaj namjernog izazivanja međunacionalne netrpeljivosti i omalovažavanja identiteta srpskog naroda.

Višković je istakao da se na ovaj način ne postiže ništa dobro, već se dodatno produbljuje nepovjerenje među narodima u BiH i podstiče netrpeljivost, te namjerno izazivanje reakcije srpskog naroda, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

– Tri prsta su simbol Oca, Sina i Duha Svetoga, Srbi se krste s tri prsta i tako će ostati, i nijedna deklaracije to ne može da zabrani – rekao je Višković.

Prema njegovim riječima, političari iz SDA, koja je pokrenula usvajanje ove deklaracije u Skupštini Kantona Sarajevo, nisu time učinili ništa dobro, niti je to dobra poruka ni bošnjačkom ni srpskom narodu.

– Isfrustrirana izbornim porazom, SDA pokušava da ovako besmislenim, ali veoma uvredljivim političkim potezima, u javnosti i kod bošnjačkog naroda osigura nekakve jeftine političke poene. Međutim, na ovaj način SDA gubi kredibilitet prije svega kod bošnjačkog naroda, ali i kod ozbiljnih političkih partija – naveo je premijer Srpske.

On je istakao da se na ovakvu deklaraciju može odgovoriti sličnom deklaracijom u jednoj od opština u Srpskoj, ali politikama u Republici Srpskoj nije cilj vrijeđanje i omalovažavanje drugih naroda, nego dostojanstven partnerski odnos i unapređenje političkog i privrednoog ambijenta sa onima koji žele dobro svim građanima.

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je u petak, 27. januara, usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija, a koju je predložio Klub SDA.

autor:agencije, foto: faktormagzin

Share

Jedan komentar na “S’ TRI SE PRSTA KRSTIM i tako će i OSTATI!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.