Draško Stanivuković zloupotrebljavo lične podatke građana Banjaluke?

Draško Stanivuković zloupotrebljavo lične podatke građana Banjaluke?

Draško Stanivuković zloupotrebljavo je lične podatke građana Banjaluke u stranačke svrhe. Navodi se u krivičnoj prijavi.

Trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja, podmićivanje pri izborima ili glasanju, odavanje službene tajne.

Sve ovo stoji u krivičnoj prijavi protiv Gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića, a koja je u posjedu ATV-a.

Svjedok pred Specijalnim tužilšatvom Republike Srpske je bivši član PDP-a, Nikola Novaković.

Nezvanično saznajemo da je jedan od dokaza koji je pred tužilaštvom i snimak, koji je u javnost isplivao pred opšte izbore.

Radi se o navodnoj zloupotrebi podataka građana koji su za vrijeme korone bili u izolaciji.

„Iskorištavajući svoj službeni položaj i koristeći stvarni službeni i društveni uticaj kao Gradonačelnik grada Banjaluka i visoki funkcioner političke stranke PDP, posredovao i naredio da se izvrši službena radnja koja se ne bi smjela izvršiti, a sve sa namjerom da se političkoj stranci PDP na naezakonit način pribavi korist u vidu glasova birača na opštima izborima u BiH u Oktobru 2022. godine“, piše u krivičnoj prijavi.

Novaković je isti dan nakon što je tužiocu rekao šta je imao, podnio zahtjev za isčlanjenje iz PDP-a.

Tvrdi da posjeduje čvrte materijalne dokaze za teška krivična djela Draška Stanivukovića i njegovih saradnika.

„Protokom vremena vidio sam određene sumnjive aktinosti da je to ustvari čovjek koji je spreman na sve. O određenim stvarima kojima sam ja svjedočio sam upravo iznio tužiocu i na tužilaštvu je dalje u proceduru da radi i postupa i ja detaljnije ništa ne bih govorio zbog interesa istrage“, kaže Nikola Novaković, bivši član PDP-a.

Draško Stanivuković nije odgovaro na naše pozive.

Predsjednik partije Branislav Borenović tvrdi da osim onog što je pročitao u medijima, ne zna više ništa.

„Nemam zaista nikakvih saznanja i ne znam o čemu se radi. Vi zante da ja imam odgovor na sva pitanja zaista ne znam apsolutno ništa o čemu se tu radi. Negdje sam to pročitao. Koliko ja znam evo, niko od ključnih ljudi. Evo nemam nikakva saznanja. I ne znam o čemu se radi, tako da vam ne mogu ništa reći“, kaže Branislav Borenović, lider PDP-a.

Novaković kaže da je u PDP ušao vjerujući da će tamo naći iskrene ljude.

Umjesto toga, kaže, svjedočio je sumnjivim radnjama čiji epilog očekuje na sudu.

Ako Tužilaštvo ne bude radilo svoj posao, kaže, sve dokaze, objelodaniće medijima.

PDP pokrao izbore u Banjaluci? Član partije podnio krivične prijave

PDP je pokrao izbore u Banjaluci 2020. godine? Bar tako djeluje iz izjava Nikole Novakovića člana ove partije koji je danas podnio krivične prijave.

Uzavrela atmosfera u Partiji demokratskog progresa (PDP) se ne smiruje već neko vrijeme, a novi unutarstranački potres priredio je član ove stranke Nikola Novaković, koji je podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika GO PDP Banjaluka i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Šta se dešavalo 2020.godine?

Novaković je prijavu podnio danas Republičkom javnom tužilaštvu u Banjaluci, a osim Stanivukovića, prijava je podnesena i protiv drugih odgovornih lica u Gradskoj upravi Banjaluka, zbog, kako kaže Novaković, postojanja osnovane sumnje da su oktobru 2022. počinili više krivičnih djela, a sva se odnose na izborni proces u BiH.

Novaković je novinarima rekao da je u PDP ušao 2020. godine, nešto prije lokalnih izbora u BiH, te je dodao da će danas obavijestiti stranačke organe o napuštanju stranke.

„Učlanio sam se u PDP iz uvjerenja da su Draško Stanivuković  i PDP zaista borci protiv kriminala i korupcije. Protkom vremena sam vidio neke sumnjive aktivnosti i da je Stanivuković čovjek koji je spreman na sve. Određene stvari, kojima sam ja svjedočio, iznio sam tužiocu“, rekao je Novaković, ali o detaljima nije htio zbog, kako kaže, interesa istrage.

PDP pokrao izbore?

On kaže da je Tužilaštvu predao neoborive dokaze koji dokazuju sve navedeno iz prijave.

Ipak,  nije htio otkriti o čemu se konkretno radi.

„O svemu sam upoznao tužioca i dalje je na Tužilaštvu da postupa. Dalje ne bih iznosio detalje“, izjavio je prije nekoliko dana  Novaković.

autor:http://atvbl.rs foto:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.