Tegeltija: Opozicija se dodvorava političkom Sarajevu

Tegeltija: Opozicija se dodvorava političkom Sarajevu

Ustavni sud BiH nastavio je nakaradnu praksu izigravanja Dejtona, rekao je Milan Tegeltija, savjetnik srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika, komentarišući odluku Ustavnog suda BiH, koji je poništio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske.

 

– BiH je sastavljena od entiteta, i to je jedino mjerodavno. Treba braniti svoju imovinu, odnosno samo implementirati ono što piše u Dejtonskom sporazumu. Ustavni sud BiH ne donosi ovakve zakone, već Republika Srpska. Našu imovinu nećemo nikome dati, ona je naša i samo naša – naglasio je Tegeltija za RTRS.

Po toj odluci imovina koja je vlasništvo javnih preduzeća, opština, gradova i Republike Srpske, vlasništvo je Bosne i Hercegovine.

– Nastavljamo borbu, ali siguran sam da je Republika Srpska spremna da se odbrani, jer ovakvih napada na njen integritet biće još sasvim sigurno – poručio je Tegeltija.

On se dotakao i djelovanja opozicionih političara na ovakvu odluku.

– Opozicija otežava položaj Republike Srpske, jer se dodvorava političkom Sarajevu u projektu „uništavanja Srpske“. Moramo govoriti o nečemu što se zove banalizacija nacionalne politike. To što je rekla Јelena Trivić je veoma opasno, i neodgovorno ponašanje jedne nacionalne politike. Kad vi svedete jedan projekat urušavanja Republike Srpske, konstantne napade iz Srpske u sasvim jednu trivijalnu stvar da su se Dodik, Čović i Izetbergović dogovorili da Ustavni sud BiH donese neku odluku, vi banalizujete taj problem. Građani Republike Srpske jasno znaju da problem ne stanuje u Srpskoj, već u Sarajevu – naglasio je Tegeltija.

On je dodao da su riječi Јelene Trivić potpuna besmislica.

– Kako da očekujemo da opozicija brani interese Republike Srpske ukoliko oni uopšte ne priznaju da ti problemi u Sarajevu postoje. Ni jednom rječju nije rekla da je odluka Ustavnog suda BiH antisrpska, i jedna u nizu odluka koja predstavljaju projekat političkog Sarajeva na urušavanju Republike Srpske. I zbog svega imate ozbiljan problem, jer imate političara koji na takav način banalizuju najvažnija nacionalna pitanja Republike Srpske, jer ako ih banalizuje, on na njih ne može ni dati odgovor – poručio je Tegeltija.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.