TEŠKO KRIVIČNO DJELO: Stanivuković prijavljen, širi paniku, strah i lažne tvrdnje

TEŠKO KRIVIČNO DJELO: Stanivuković prijavljen, širi paniku, strah i lažne tvrdnje

Vlada Republike Srpske podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke i komandanta Štaba za vanredne situacije grada Banjaluke.

Stanivukovića terete da je izvršio krivično djelo protiv zdravlja ljudi – nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

U prijavi se, između ostalog, navodi da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je ujedno i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, duži vremenski period, počev od 24. do 30. septembra 2021. godine, koristio i koristi svaku priliku i medijski nastup na teritoriji Republike Srpske i BiH kako bi prouzrokovao paniku i strah i neizvjesnost kod stanovništa Republike Srpske iznoseći lažne i neistinite tvrdnje, te posebno iznoseći neistinite navode da se na UKC Republike Srpske, kao i drugim zdravstvenim ustanovama – bolnicama na teritoriji Republike Srpske, pacijentima oboljelim od zarazne bolesti – Kovid 19, koji je već odnio nebrojeni broj života, daje industrijski kiseonik umjesto medicinskog kiseonika.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.