TOTALNO URUŠAVANJE PDP-a: Više se ne zna ni ko šta piše niti ko, koga podržava

TOTALNO URUŠAVANJE PDP-a: Više se ne zna ni ko šta piše niti ko, koga podržava

Nepotpisana i neprovjerena saopštenja koja nisu poslana iz Informativne službe PDP, uz izvlačenje dijelova mojih izjava, želje da se jedna riječ naglasi više od druge, lične doživljaje i reakcije prije provjere činjenica, ne želim posebno da komentarišem.

To je izjavio predsjednik PDP, Branislav Borenović, komentarišući njegovu izjavu koju su jutros poslali iz Gradske uprave Banjaluka, u kojoj se kaže da PDP stoji uz Draška Stanivukovića, piše Srpskainfo.

– Reći ću samo: politika se ne vodi i ne kreira na bazi naslova ili na ovakav način plasiranja u medije dijelova rečenica koje nekome u datom momentu odgovaraju. Politika se ne kreira na bazi nepotpisanih saopštenja i ishitrenim reakcijama na ista. To nije mudro i u skladu sa potpuno odgovornom politikom sabornosti, zajedništva i razumijevanja – rekao je Borenović.

Kako kaže, uvijek je bez zadrške govorio o svim stvarima u društvu u kojim živimo i uvijek je pozitivno govorio o svojim kolegama iz stranke, što jedino i priliči predsjedniku.

– Uvijek sam govorio samo najbolje i o našim mladim političkim biserima, onima sa kojima smo odnosili pobjede, kako priznate, tako i otete. Činjenica je da je iza nas težak postizborni period i gorak ukus zbog otete pobjede. Nesporna je činjenica da smo ostvarili pobjedu za predsjednika Republike, koja nije verifikovana zbog zakulisanih radnji političkih baraba i dijela međunarodne zajednice, kao što je nesporna činjenica da su naše liste, nakon velike zajedničke pobjede 2020. godine za našeg gradonačelnika Banjaluke, u krajiškoj IJ1 za Parlament BiH i banjalučkoj IJ3 za Narodnu skupštinu, ostvarile izuzetne rezultate, uz veliku pobjedu našeg kandidata za predsjednika Republike Srpske i u našoj Banjaluci, i pored evidentne krađe – rekao je Borenović.

Prema njegovim riječima, otvorena pitanja, nesuglasice, različita razmišljanja, pa i poteze koji odudaraju od stavova stranke, rješavaće tamo gdje je i mjesto, unutar stranke sa svim ostalim kolegama.

– Da se ne bi na osnovu manipulacija i izvlačenja dijelova mojih rečenica s jedne strane i brzih reakcija s druge strane dalje špekulisalo o mojim stavovima, u prilogu se nalazi emisija koja je neposredni povod ovog oglašavanja – dodaje on.

Podsjećamo, nakon poteza iz Gradske uprave, reagovala je potpredsjednica PDP, Jelena Trivić, koja je na Fejsbuku poručila da se ograđuje od podrške Stanivukoviću, te da Borenovićev stav nije za nju obavezujući.

Cijela priča počela je s optužbama Nebojše Vukanovića da se Stanivuković previše približio SNSD i da je izdao opozicionu ideju, što je gradonačelnik nekoliko puta demantovao.

autor:srpskainfo/banjaluka.net/faktormagzin, foto: faktormagzin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.