U Prijedoru stradali predsjednik Planinarskog saveza RS Ljubiša Aramanda i njegova kćerka

U Prijedoru stradali predsjednik Planinarskog saveza RS Ljubiša Aramanda i njegova kćerka

Predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiša Aramanda (47) i njegova ćerka stradali su danas u padu sportskog aviona u blizini aerodoma u Prijedoru.

Iz Planinarskog saveza Srpske navode da je Aramanda ostavio neizbrisiv trag u savezu.

“Cijela planinarska zajednica izražava zahvalnost za ogroman trud i doprinos radu saveza”, objavljeno je na Fejsbuk stranici Planinarskog saveza.

Kako se dodaje, Aramandi je ovo bio treći mandat na čelu saveza.

Iz prijedorske Policijske uprave ranije je saopšteno da im je u 14.50 časova prijavljeno da se sportski avion srušio u blizini aerodroma u Prijedoru i da su dva lica smrtno stradala.

Avion se srušio na njivu pored magistralnog puta Prijedor – Kozarska Dubica, prenose Nezavisne.

I karate klub se oprostio od stradalih

Od djevojke Andree i njenog oca Ljubiše Aramande, koji je danas poginuo u avionskoj nesreći kod Prijedora, oprostio se i prijedorski karate klub “Shodan” na društvenim mrežama.

– Andrea i Ljubiša Aramanda danas su tragično izgubili živote u avionskoj nesreći. Andrea je imala crni pojas prvog dana, dok je njen otac imao braon pojas. Počivali u miru, a porodici iskreno saučešće – naveli su u saopštenju, prenosi Avaz.

Kao tužan kuriozitet, ostaje i činjenica da je Ljubiša Aramanda predvodio potragu za stradalnicima u padu aviona iznad Kozare u decembru 2020. godine. Naime, tada su poginuli državljanka Rumunije i državljanin Srbije, a sada pokojni predsjednik Planinarskog saveza RS u tom periodu obavještavao je javnost o toku traganja.

autor:agencije, foto:banjaluka.net

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.