Upućene ekipe na noćna dežurstva u opštini Istočna Ilidža

Upućene ekipe na noćna dežurstva u opštini Istočna Ilidža

Štab za vanredne situacije opštine Istočna Ilidža napravio je plan aktivnosti u vezi sa zaštitom stanovništva od novih poplava, a u najkritičnija područja upućene su ekipe na noćnu dežuru.

Štab je na sjednici analizirao situaciju u vezi s poplavama i definisane potrebe za opremom, ljudstvom i mehanizacijom u svakom naselju pojedinačno.

Ekipe opštine su upućene na dežure u najkritičnija područja, a broj Civilne zaštite opštine Istočna Ilidža 057/316-027 biće na raspolaganju građanima cijelu noć.

Ekipe i timovi su cijeli dan na terenu i u poplavljenim naseljima, gdje se, pravljenjem nasipa i uz pomoć mehanizacije, nastojao zaštititi svaki dio lokalne zajednice, objavljeno je na zvaničnoj stranici opštine Istočna Ilidža.

Sjednici Štaba za vanredne situacije su prisustvovali predstavnici opštine, predstavnici Komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Istočno Sarajevo i Policijske stanice Istočna Ilidža.

Komandir Policijske stanice Istočna Ilidža Miran Mrdić naglasio je da je bezbjednosna situacija redovna i da su ekipe policije stavljenje na raspolaganje opštini.

Mrdić kaže da je magistralni put Sarajevo – Foča zatvoren za teretni saobraćaj, a da su na teritoriji Istočne Ilidže zatvorene ulice Miloša Crnjanskog i Prve sarajevske brigade.

Prema informacijama iz preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, vodosnabdijevanje na području opštine je uredno, a slabiji pritisak vode se očekuje u naselju Gornji Kotorac.

(SRNA)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.