Više nevladinih organizacija zatražilo ZABRANU PARADE PONOSA

Više nevladinih organizacija zatražilo ZABRANU PARADE PONOSA

Otvoreno pismo i zahtjev za otkazivanje događaja u organizaciji “Bh. povorke ponosa” danas je uputilo 13 nevladinih organizacija iz Banjaluke na adrese Gradske uprave Banjaluka, Predsjednika Republike Srpske i Vlade Republike Srpske.

Oni su od institucija zatražili zabranu korištenja javnih prostora i objekata u nadležnosti Grada, sprječavanje okupljanja, isticanja i promovisanja simbola koji vrijeđaju vjerska, moralna i identitetske osjećanja, te iznalaženje dugoročnog rješenja zaštite porodičnih, duhovnih i tradicionalnih vrijednosti.

Pismo prenosimo u cjelosti:

Poštovani,

Obraćavamo Vam se povodom agresivne, provokativne i uvredljive najave dolaska tzv. „Povorke ponosa“ u Banjaluku 18.03. ove godine. Ove najave dolaze od organizacija sa sjedištem u Sarajevu, kao i organizacija iz Banjaluke, finansiranih iz budžeta stranih agentura tj. vladinih i nevladinih organizacija.

Pod maskom borbe za ljudska prava i demokratiju ove organizacije se zalažu za degradiranje tradicionalnih, hrišćanskih, istinskih ljudskih i civilizacijskih vrijednosti, moralnih normi i zdravih temelja na kojima počiva svako društvo.

Znajući za pogubnu ideologiju i praksu ovih pokreta, posebno promovisanje ovakvog životnog stila među maloljetnicima, smatramo da ovakve aktivnosti u našem gradu i Republici Srpskoj treba preduhitriti – spriječiti na vrijeme, kako bismo izbjegli neželjene posljedice po sve nas.

Mi, dole potpisane organizacije, uvažavamo privatnost i slobodu izbora ( 1. Kor 6,12. „Sve mi je dozvoljeno, ali mi nije sve na korist“), ali smo protivni javnom promovisanju ovakvih ideja LGBT i drugih organizacija u javnom prostoru, gdje bez ikakvog nadzora i usmjeravanja tome mogu biti izloženi oni nama i svakom društvu najbitniji – naša djeca.

Stoga, zahtijevamo:

1. od Grada Banjaluka – zabranu korišćenja javnih prostora i objekata pod gradskom nadležnošću za ovakve skupove i aktivnosti.

2. od Vlade Republike Srpske – sprječavanje okupljanja, isticanja i promovisanja simbola koji vrijeđaju vjerska, moralna i identitetska osjećanja i slobodu stanovnika Banjaluke i Republike Srpske.

3. od Predsjednika Republike Srpske – iznalaženje dugoročnog rješenja zaštite porodičnih, duhovnih i tradicionalnih vrijednosti kroz zakonsku regulativu.

Smatrajući da dijelimo zajedničke stavove, očekujemo od Vas razumijevanje, podršku i prihvatanje naših zahtjeva.

S poštovanjem.

 

autor: faktormagazin, foto: ilustracija
Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.