Vlada Srpske za javne investicije odobrila više od 248 miliona KM

Vlada Srpske za javne investicije odobrila više od 248 miliona KM

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o određivanju prioritetnih projekata iz Programa javnih investicija Republike Srpske za finansiranje iz Budžeta u 2022. godini, sa raspodjelom sredstava.

 

Po usvajanju ove odluke ukupan iznos odobrenih sredstava iz Programa Javnih investicija za 2022. godinu iznosi 248.549.780 КM.

U prioritetne projekte koji se finansiraju iz budžetskih sredstava namijenjenih za javne investicije u 2022. godini uvršten je projekat „Investiciona ulaganja u Univerzitetskom gradu u Banjaluci“ u iznosu od 3.000.000 КM. Takođe, sredstvima javnih investicija biće sufinansirana izgradnja vodovoda u centralnom dijelu opštine Oštra Luka u iznosu 500.000 КM, te podržan projekat rekonstrukcije atletske staze na Gradskom stadionu u Banjaluci ukupne vrijednosti 350.000 КM.

Iz sredstava namijenjenih za javne investicije biće finansiran i projekat „Obnova Srpske škole u Manastiru Rođenja Svetog Jovana Кrstitelja u Jasenovcu i jasenovačkog sestrinstva“, ukupne vrijednosti 294.000 КM.

Vlada Republike Srpske, na današnjoj sjednici, upoznala se i prihvatila Informaciju o inicijativi JZU Bolnica „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor za pokretanje aktivnosti za realizaciju projekta „Modernizacija JZU bolnice „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor – sanacija i rekonstrukcija postojećeg objekta C, objekta psihijatrije, izgradnja novog objekta za proširenje postojećih kapaciteta i nabavka nove medicinske i nemedicinske opreme“.

Vlada Republike Srpske je saglasna sa navedenom inicijativom, te je zadužila Bolnicu „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor da izradi Idejni projekat za projekat „Modernizacija JZU bolnice „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor – sanacija i rekonstrukcija postojećeg objekta C, objekta psihijatrije, izgradnja novog objekta za proširenje postojećih kapaciteta i nabavka nove medicinske i nemedicinske opreme“.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.