ŽIVJELA SRPSKA, SRBIJA I RUSIJA Dodik: Ključna politika – borba za stabilnost i mir!

ŽIVJELA SRPSKA, SRBIJA I RUSIJA Dodik: Ključna politika – borba za stabilnost i mir!

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik položio je danas zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

 

Dodik je u obraćanju istakao je Republika Srpska impresivna društveno-politička zajednica koju je stvorio narod, poručujući da je mirna, stabilna i uređena Republika oduvijek jedini cilj.

– Ovaj dan koristim da sve pozovem da nas prihvate kao partnere o pitanjima važnim za Republiku Srpsku – rekao je Dodik.

On je naglasio da je ponosan na pobjedu, zahvališi građanima za podršku.

– Naša ključna politika u narednom periodu biće borba za stabilnost i mir – rekao je Dodik.

On je poručio da će politika predstavnika Republike Srpske ostati poštovanje Ustava BiH, dodajući da međunarodni intervencionizam nije u interesu bilo koga u BiH.

Dodik je istakao da neće prihvatiti intervencije koje zadiru u imovinsko-pravne odnose ili druga pitanja važna za Republiku Srpsku.

On je ponovio da Kristijan Šmit nije visoki predstavnik u BiH.

Dodik se zahvalio i onima koji nisu prisustvovali polaganju zakletve.

Oni nas guraju naprijed ovakvim ponašanjem. Zahvaljujući njima imam energiju. Ponudio sam im koncentracionu vladu, a poziv im zvanično nije stigao, a oni su to odbili. Ko hoće, dobro došao, ko neće nek pati i dalje, naredne četiri godine. Živjela Republika Srpska i Srbija. Naravno i Rusija – zaključio je Dodik.

(Foto: RTRS)

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.